مشاوره و توسعه فردی

توسعه فردی فرآیندی است که توانایی و پتانسیل های افراد را در زندگی بهبود می بخشد و قابلیتهای افراد را گسترش داده تا بتوانند از پس چالش ها و مشکلات زندگی راحتتر برآمده و با برنامه ریزی بیشتری پیش به سوی اهداف خود حرکت کنند، از این رو برای ارتقا زندگی و کسب و کار خود نباید کسب مهارتهای توسعه فردی را متوقف کنیم.
چرا شخصیت شناسی اهمیت دارد؟

شخصیت هر فرد در دوران کودکی او تکامل پیدا میکند. برای شناخت ویژگیهای بارز هر شخص آزمونهای شخصیتی متفاوتی وجود دارند که به ما کمک میکنند بتوانیم:
- نقاط ضعف و قوت خومان را بهتر بشناسیم.
- ارتباط موثرتری با دیگران در محیط کار و خانواده برقرار کنیم.
- تمرکز روی حرفهایی که با روحیه و استعداد ما همخوانی داشته باشد.
- به عنوان مدیر بتوانیم کارمندان شایسته را در سمتهای مورد نیاز استخدام کنیم.
- به عنوان کارمند پتانسیلهای درونی خود را بشناسیم و عملکرد بهتری داشته باشیم.
شناخت تیپ شخصیتی چه کمکی به فرد میکند؟

هر فردی با توجه به خصوصیات و ویژگیهای درونی خود مجموعه رفتار کاملا متفاوتی از خود بروز میدهد، شناخت ویژگیهای شخصیتی، بینش لازم را برای رشد بیشتر و تغییر در جهت زندگی بهتر را به فرد ارائه میدهد. با خودشناسی میتوانیم به تحلیل درست نیازها، افکار و احساسات خود بپردازیم و در جای درست تصمیم درست را اتخاذ کنیم. به طور خلاصه از مزیتهای شخصیت شناسی میتوان به حل تعارضات در هنگام بروز، آگاهی از نقاط قوت و ضعف خود و دیگران و درک متقابل نام برد.
ما در گروه ساپتک ایرانیان به شما کمک میکنیم که بتوانید شخصیت خود را از جهات گوناگون ارزیابی و تحلیل کنید، برای مشاوره میتوانید فرم پایین صفحه را پر کنید.
انواع تستهای شخصیت شناسی کدامند؟

برای شناسایی شخصیت روشها و تستهای متفاوتی وجود دارد که هر کدام از آنها ابعادی از ویژگیهای افراد را مورد بررسی و تحلیل قرار میدهد. چند روش از پرکاربردترین و معروفترین روشهای شناسایی تیپ شخصیتی عبارتند از:
- شخصیت شناسی به روش دیسک (DISC)
- شخصیت شناسی به روش میایزر برگز معروف به MBTI
- شخصیت شناسی به روش ایناگرام
شخصیت شناسی به روش دیسک (DISC)
دیسک یکی از معتبرترین روشهای شخصیت شناسی در علم روانشناسی میباشد که با توجه به آن افراد با توجه به خصوصیات شخصیتی در ۴ دسته قرار میگیرند که عبارتند از:

- تیپ شخصیتی D (Dominant): سلطه گر
- تیپ شخصیتی I (Influencing): تاثیرگذار
- تیپ شخصیتی S (Steady): باثبات
- تیپ شخصیتی C (Complaint): وظیفه محور
شخصیت شناسی به روش مایرز بریگز MBTI
MBTI یکی دیگر از انواع شخصیت شناسی میباشد که بر حسب آن ۱۶ تیپ شخصیتی به وجود میآید که از ترکیب این ۸ ویژگی حاصل میشود:
- درونگرا (I) یا برونگرا (E): بر حسب چگونگی تعامل با مردم و محیط اطراف درونگرا (I) یا برونگرا (E) هستید
- شهودی (N) - حسی (S): نحوه جمع آوری اطلاعات از دنیای اطراف چگونه است؟ بر اساس موارد انتزاعی (N) یا واقعیت و موارد عینی( S)
- احساسی (F) - منطقی (T): نحوه تصمیم گیری بر اساس احساسات (F) یا بر اساس منطق (T) میباشد
- قضاوتی (J) - ادراکی (P): افراد ادراکی بیشتر فرآیندگرا بوده و حال آنکه افراد قضاوتی نتیجه گرا هستند

به عنوان مثال اگر شما شخصی درونگرایی باشید که بیشتر به واقعیات توجه دارد و تصمیمات را به صورت منطقی اتخاذ میکند و ادراکی هم هستید در نتیجه تیپ شخصیتی شما از نظر MBTI به صورت ISTP میباشد.
شخصیت شناسی به روش ایناگرام

در تیپ شناسی به روش ایناگرام شخصیت انسانها به ۹ دسته تقسیم بندی میشوند که هیچ دستهایی به دیگری برتری ندارد و به طور خلاصه عبارتند از:
- عالی طلب
- مهرطلب
- شهرت طلب
- هنر طلب
- دانش طلب
- عدالت طلب
- تنوع طلب
- قدرت طلب
- صلح طلب
زبان بدن چیست؟

به مجموعه حالات ارادی و غیر ارادی بدن هنگام تعامل با دیگران body language یا زبان بدن گفته میشود که در مجموع حامل پیامهایی از نوع ترس، خشم، شادی و … به طرف مقابل میباشد. دانستن این نکته که چگونه حالات و رفتار بدن ما بر دیگران تاثیر میگذارد و انتقال دهنده چه پیامهایی است در بهبود روابط ما با دیگران بسیار تاثیرگذار خواهد بود. نکتهایی که در زبان بدن باید به آن توجه کافی داشت این است که در خواندن زبان بدن مجموعه حرکات را باید در نظر گرفت و تنها یک حرکت انتقال دهنده یک پیام نیست.