نحوه ساخت رزومه کاری برای هر فردی که میخواهد در یک شرکت یا سازمان استخدام شود، مهم است. شما با داشتن یک رزومه کاری حرفهای و اصولی، میتوانید شانس استخدام شدن در فرصت شغلی مورد نظر خود را افزایش دهید. معمولا کارفرما به رزومههایی که حرفهای و اصولی ساخته شدهاند، اعتماد بیشتری میکند.
هر چه رزومه دقیقتر باشد شانس دعوت به مصاحبه بالاتر میرود، پس علاوه بر سوابق نحوه نوشتن رزومه بسیار اهمیت دارد. در این مقاله به شما نحوه ساخت رزومه کاری را به صورت اصولی و حرفهای آموزش میدهیم.
رزومه کاری چیست؟
خب سوالی ک پیش میآید این است که رزومه کاری یعنی چه؟ اولین قدم برای استخدام شدن داشتن یک رزومه کاری قوی میباشد. رزومه کاری در واقع متنی است که افراد تحصیلات و سوابق کاری مرتبط با شغلی که قصد استخدام در آن دارند را آماده میکنند و برای کارفرما ارسال میکنند. کارفرما شخصی که تواناییها و مهارتهای مرتبط با فرصت شغلی را در رزومه کاری خود گنجانده و به نوعی کارفرما را قانع کرده باشد، دعوت به مصاحبه میکند.
نحوه ساخت رزومه کاری رایگان و از الگوهای آماده
رزومه نویسی یکی از مهمترین مراحل جستجو شغل است. در رزومه کاری میبایست تمام تجربیات، تواناییها و دستاوردها به صورت واضح نوشته شودشما با جستجو عبارت ساخت رزومه کاری رایگان در گوگل سایتهای زیادی را مشاهده میکنید که میتوانید در آنها رزومه کاری برای خود بسازید. راه دیگر هم این است که یک قالب رایگان رزومه دانلود کنید و اطلاعات خود را در آن وارد کنید. به عنوان مثال، اگر در گوگل عبارت دانلود رایگان الگوها و قالبهای آماده رزومه کاری را جستجو کنید، با تعدادی سایت مواجه میشوید که به شما امکان دانلود قالب رزومه کاری به صورت رایگان را میدهند.
روش دیگر این است که در نرم افزار Microsoft Word یک قالب را از قسمت Home و سپس Templates انتخاب و دانلود کرده و اطلاعات خود را در آن جایگذاری نمایید.
نوشتن رزومه کاری ساده
با نوشتن رزومه کاری ساده، روند استخدام سریعتر میشود، چرا که کارفرمایان گاهی از بین انبوهی از رزومهها میخواهند نیرو جذب کنند. پس بهتر است که رزومه ساده و در عین حال جامع و کامل باشد و منظور اصلی را برساند. کارفرمایان از استخدام کسانی که در رزومه خود موضوع را به نوعی میپیچانند و از بحث اصلی دور میشوند، صرف نظر میکنند.
همچنین در صورتی که مرحله اول مسیر استخدام را با موفقیت پیش رفتید و کارفرما برای مصاحبه حضوری برای شما وقت تعیین کرده است، از استرس و اضطراب پرهیز کنید و با خونسردی و آرامش کامل مصاحبه کنید.
برای نوشتن رزومه کاری چه اطلاعاتی را باید وارد کنیم؟
برای درست کردن رزومه برای استخدام در قسمت قبل نحوه ساخت رزومه کاری را به شما توضیح دادیم. اما بخشهای اصلی ساخت رزومه کاری چیست؟ اصول رزومه نویسی استاندارد عبارت است از (ترتیب موارد زیر رعایت نشده):
1- اطلاعات تماس
منظور از اطلاعات تماس، نام و نام خانوادگی، شماره تماس، آدرس و ایمیل میباشد که در رزومه خود باید بیان کنید.
2- عکس رسمی
استفاده از عکس رسمی از جمله مواردی است که اعتماد بیشتری را به کارفرما منتقل میکند.
3- متن درباره من
با گذاشتن متن درباره من در رزومه کاری، شما به کارفرما دید بهتری نسبت به خود میدهید.
4- مهارتهای فنی
اگر توانایی خاصی مثل کار با ابزار آلات ، برنامه نویسی و … را دارید، در این بخش به آنها اشاره کنید.
5- مهارتهای شغلی
در این بخش مهارتهایی که مربوط به شغلی که درخواست استخدام در آن دارید را به صورت کامل توضیح دهید.
6- سابقه کاری
اگر سابقه کاری دارید آنها را از آخر به اول لیست کنید و در مورد سمت خود و کارهایی که انجام دادهاید توضیح کوتاهی بدهید. اگر سابقه شغلی ندارید، در بخش مهارتها بیشتر کار کنید.
7- مشخصات تحصیلی
مشخصات تحصیلی خود را از آخر به اول ذکر کنید و اگر در آزمون خاصی جزو نفرات برتر بودید یا در کنکور رتبه خوبی کسب کردید، در این بخش حتما ذکر کنید.
برای دریافت مشاوره انتخاب شغل روی دکمه زیر کلیک کنید تا مشاوران ما شما را در پیدا کردن شغل مناسب راهنمایی کنند.
مشخصات رزومه یعنی چه؟
روش درست کردن رزومه به اصول رزومه نویسی گفته میشود که باعث طراحی رزومه کاری قوی میشود و شما با تهیه رزومه کاری میتوانید شغلی مناسب را بیابید. با رعایت نکات گفته شده شما میتوانید طریقه ساخت رزومه کاری را یاد بگیرید.
نوشتن علاقمندی ها
شاید به جرات بتوان گفت یکی از مهمترین عواملی که بتواند کارفرکا را قانع کند تا شخص را استخدام کند، علاقمندی های وی است. اگر نسبت به علاقمندیهایتان آگاه هستید حتما آن را ذکر کنید، چون در میزان رضایت خود و کارفرما تاثیر مستقیم دارد. اگر هم در انتخاب بعضی علاقمندیها مردد هستید می توانید از مشاوران خبره در این زمنیه راهنمایی بگیرید. ما هم در مجموعهی خود در مورد مشاوره شغلی در کنار شما عزیزان هستیم.
چه اطلاعاتی را نباید در رزومه کاری درج کرد؟
در نحوه ساخت رزومه کاری علاوه بر بایدها یک سری نبایدها هم دارد. گاهی نوشتن یک سری اطلاعات داخل رزومه نه تنها کارساز نیست بلکه تاثیر معکوسی روی کیفیت رزومه ی شما میگذارد. از جمله این موارد میتوان به لیست زیر اشاره کرد:
– در قسمت علت ترک کار در مورد کارفرمای قبلی نکته منفی ننویسید.
– نقاط ضعف تان را بیان نکنید.
– از نوشتن اطلاعات شخصی خودداری کنید. به طور مثال اگر قد، وزن، رنگ چشم و… ارتباطی با کارتان ندارد نوشتن آن کار درستی نیست.
چگونه یک رزومه حرفهای بنویسیم؟
این سوالی است که همه ما حداقل یکبار از خود پرسیدهایم. شاید نحوه ساخت رزومه کاری حرفهای کار پیچیده و دشواری به نظر برسد، اما با رعایت برخی نکات و تسلط به اصول رزومه نویسی، شما هم میتوانید یک رزومه حرفهای و اصولی برای خود داشته باشید. البته قبل از اینکه به مرحله ساخت رزومه کاری حرفهای برسید، باید شغل درستی را انتخاب کرده باشید و یکی از راههایی که شما را در انتخاب شغل کمک میکند، دریافت مشاوره انتخاب شغل است.
نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در نحوه ساخت رزومه کاری نحوه نوشتن آن است. بطور کلی نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام، به شرایط حاکم بر محل فعالیت شما، کارفرما، تعداد پرسنل و کارمندان آن مجموعه و دیگر عوامل بستگی دارد. همچنین درنوشتن رزومه کاری برای استخدام باید روی مهارتهای اصلی خود و متناسب با خواسته کارفرما تمرکز کنید و مانور بیشتری دهید. اما در زیر برخی از تکنیکهایی که حین نوشتن رزومه، شانس استخدام شما را بالا میبرد را آوردهایم:
1. در یک صفحه، رزومه خود را بنویسید
بطور کلی سعی کنید در نوشتن رزومه کاری برای استخدام، موضوع را به اصطلاح نپیچانید! یعنی واضح و خلاصه در رزومه خود تمام مهارتها و جایگاه شغلی مدنظر خود را شرح دهید و سعی کنید در یک صفحه تمام موارد را ذکر کنید.
2. مرتب بنویسید و حاشیهها را رعایت کنید
حین ساخت رزومه کاری باید توجه داشته باشید که نظم را رعایت کرده باشید. یعنی از هرطرف یک حاشیه 1سانتی متری فاصله دهید. بعلاوه سعی کنید فاصله بین خطوط را نیز رعایت کنید زیرا اگر فاصله خطوط کم باشد، متون ناخوانا شده و ممکن است برای کارفرما ناخوشایند باشد.
3. حین ساخت رزومه، سوابق کوتاه مدت را ذکر نکنید
یکی دیگر از مواردی که در استخدام شما و نحوه ساخت رزومه کاری تأثیر مثبتی میگذارد این است که در رزومه از بازگو کردن سوابق کوتاه مدت خودداری کنید و یا ترجیحا در صورتی که ذکر میکنید، علت ترک کار و سازمان را بطور منطقی ذکر کنید تا کارفرما احساس بدی نسبت به عدم مسئولیت پذیری شما پیدا نکند.
فونت مناسب انتخاب کنید
در حین نوشتن رزومه، سعی کنید فونت خوانا انتخاب کنید تا خواندن رزومه کاری شما آسان و قابل فهم باشد. فونتهای پیشنهادی برای ساخت رزومه، فونت یکان، کلمه، لالهزار و فونتهای مشابه آن می
10 اصول رزومه نویسی که شما را متمایز میکند!
اصول رزومه نویسی شامل 10 مورد است که با رعایت آن میتوانید رزومه خود را از دیگران متمایز کنید. در ادامه با نحوه ساختن رزومه کاری و اصول رزومه نویسی آشنا خواهید شد.
مقاله پیشنهادی: مشاوره انتخاب شغل دانشجویان |
استفاده از قالب شکیل و مناسب
اولین چیزی که چشم کارفرما را در رزومه شما جذب میکند، استفاده از قالبهای زیبا در رزومه نویسی است. میتوان گفت اولین اصل اهمیت به زیبایی و رعایت حداقل فاصلهها در رزومه میباشد.
ذکر آخرین سوابق کاری و تحصیلات در ابتدای رزومه
یک اصل در رزومه نویسی استاندارد، این است که ابتدا آخرین سوابق کاری و بعد تحصیلات خود را ذکر کنید. نکته دیگر این که سعی کنید سوابق شغلی و دستاوردهای مرتبط به فرصت شغلی که قصد استخدام در آن را دارید در رزومه خود بگنجانید. همچنین اول تجربیات و سپس تحصیلات خود را ذکر کنید. تنها در صورتی که به تازگی فارغ التحصیل شدهاید این کار را انجام ندهید. به یاد داشته باشید که تاریخ تحصیلتان را ذکر نکنید.
نوشتن دستاوردها به صورت خلاقانه
سعی کنید دستاوردهای خود را به صورت یک بخش جداگانه و به صورت آمار و ارقام بنویسید تا جلب توجه بیشتری داشته باشد.
ساده نویسی
سعی کنید در ساخت رزومه تا جای ممکن از کلمات ساده استفاده کنید و از ابهام دوری کنید و از فونتهای حرفهای و خوانا استفاده کنید. به عنوان مثال در رزومه فارسی از فونت بی نازنین و در رزومه انگلیسی از فونت Times New Roman استفاده کنید.
قراردادن اطلاعات تماس
حتما تمامی اطلاعات تماس و آدرس شبکههای اجتماعی خود را در رزومه قرار دهید.
نوشتن سوابق اخیر و مرتبط
سوابق مرتبط با شغلی که برای آن درخواست دادید را بنویسید. اگر سوابق خاصی ندارید، در زمینه مهارتهای خود بیشتر مانور دهید. به عنوان یک اصل و قانون، فقط سوابق 10 الی 15 سال اخیر خود را ذکر کنید.
استفاده از بولت پوینت و اعداد
سعی کنید در مهارتهای خود از بولت پوینت استفاده کنید. بولت پوینت باعث دسته بندی بهتر فهرست مطالب میشود البته در استفاده بولت پوینت زیاده روی نکنید. (در حد 4 – 5 بار کافی است) استفاده از اعداد در سوابق کاری و تجربیات، به رزومه شما ارزش بیشتری میدهد.
توان و مهارتتان را توضیح دهید
تنها نام بردن مهارتهای شما و استفاده از بولت پوینت کافی نیست. بهتر است بیشتر از تواناییهای خود صحبت کرده و در هر مهارت به خوبی خود را پرزنت کنید.
موفقیتها و دستاوردها را پررنگ بنویسید
موفقیتها و دستاوردهای خود را پررنگتر بنویسید تا اهمیت بیشتری را نشان دهد.
درباره خود بنویسید
در رزومه خود از ویژگیهای شخصیتی خود و از چشم اندازهای خود برای 5 سال آینده بنویسید. این کار، کافرما شما را یک شخص هدفمند میبیند و با ویژگیهای شخصیتی و اهداف شما بیشتر آشنا میشود.
علایق خود را بازگو کنید
یکی دیگر از راههای ایجاد حس اعتماد و شناخت کامل کارفرما از شما، بازگو کردن علایق و سلیقههای شما است. در واقع کارفرمای شما با شناخت علایق شما، ارتباط بهتری با شما برقرار میکند.
ذکر کردن تجهیزات و دانش برای شغل مورد نظر
همهی ما میدانیم که حتما دانشی که در آن زمینه درخواست کار دادهایم را باید ذکر کنیم. اما بعضی مشاغل هستند که علاوه بر اینکه نیاز به دانش دارند یک سری تجهیزات را هم از شخص مورد نظر میخواهند. مثلا در زمینهی عکاسی ممکن است دوربین نیاز داشته باشند. یا در زمینهی کارهای تدوین لپ تاپ بخواهند. حتما مدل و نوع تجهیزاتی که دارید را در رزومه ذکر کنید.
لینک و بارگذاری نمونه کارها
نحوه ساخت رزومه کاری را تا اینجای کار به طور مفصل توضیح دادیم. اما بعضی مشاغل مانند تدوینگر، طراح سایت، گوینده و… به گونهای است که شخص میتواند نمونه کارها را داخل سایت یا صفحهی اینستاگرام خود قرار داده تا کارفرما راحت تر بتواند او را ارزیابی کند. پس اگر مشاغل شما هم این گونه است از این روش حتما استفاده کنید.
در اصول رزومه نویسی رعایت کدام موارد واجبتر است؟
نحوه ساخت رزومه کاری آنطور که تصور میکنید پیچیده نیست و تنها باید برخی اصول رزومه نویسی رابه ویژه هنگام نوشتن رزومه کاری برای استخدام را رعایت کنید و در رزومه کاری خود بیاورید. در مطالب بالا به 10 مورد از اصول رزومه نویسی اشاره کردیم اما آنچه که رزومه کاری شما را برای استخدام در مجموعه موفق، از سایر رزومهها متمایز میکند را در ادامه خواهیم گفت.
- از اعداد و ارقام استفاده کنید! یعنی اگر قصد دارید هر تجربه و نمونه کار موفقی که داشتهاید را در رزومه کاری خود بیاورید، استفاده از اعداد و ارقام را مدنظر داشته باشید.
- قبل از معرفی جزئیات فنی مهارتها، خودتان را به طور مختصر و جذاب معرفی کنید.
- احتیاجی نیست تا خودتان را در همه زمینهها فردی متخصص و ماهر معرفی کنید! صداقت در رزومه کاری مهمترین رکن است.
چگونه رزومه قوی داشته باشیم؟
در فرآیند نحوه ساخت رزومه کاری باید سلسله مراتب و چک لیستی را قبل از رزومه نویسی آماده کرده باشید تا طبق آن پیش بروید. اما در حین رزومه نویسی، سؤالی که برای شما پیش میآید این است که چگونه رزومه قوی داشته باشیم؟ بطور کلی مواردی که باید در ساخت اصولی رزومه کاری رعایت کنید، در زیر بطور خلاصه برای شما شرح میدهیم:
صریح و واضح بگویید!
خوشبختانه یا متأسفانه، کارفرما برای مشاهده رزومه کاری شما چند کلمهی اول را نگاه میکند و در صورتی که این چند کلمه نتواند نظر او را جلب کند، شاید بقیه رزومه کاری شما را نگاه نیندازد و در واقع تمام زحمات شما هدر میرود.
بجای مدرک تحصیلی، ابتدا مهارتها را بنویسید
شاید داشتن مدرک تحصیلی و دانش بالا در روند استخدام تأثیر بگذارد، اما امروزه دیگر مدرک تحصیلی برای 90% مشاغل اولویت اول نیست! در نهایت مهارت شماست که برای کارفرما منطقیتر بنظر میرسد که این امر کاملا طبیعی است. سعی کنید تجربیات و مهارتهای خودتان را بنویسید و بیشتر روی ارائه آنها تمرکز کنید.
تواناییهای خود را نشان دهید
بعد از اینکه مهارتهای اصلی خود را به طور دقیق و واضح اعلام کردید، حال باید بگوئید تواناییهای شما چیست؟ حل مسائل و مشکلاتی که در یک شرکت یا مجموعه بوجود میآید از هرچیزی برای کارفرما مهمتر است و اینکه بداند شما میتوانید از پس آن بربیایید، شانس شما در استخدام بالاتر میرود.
برای اطلاع از مشاوره کسب و کار وارد صفحه مرکز تخصصی مشاوره کسب و کار شوید.
مقاله پیشنهادی: بهترین شغل پردرآمد برای خانمها |
حس قدرت و علت اعتماد به نفس خود را ثابت کنید
بیان اینکه تابحال در سوابق و تجربیات قبلی خود، از پس چه مشکلات و مسائلی برآمدید و آنها را به خوبی انجام دادید، برای کارفرما بسیار جذاب است و باعث میشود تا به نوعی روی شما حساب کند.
قطعا به جز موارد ذکر شده، راهکارهای دیگری هم وجود دارد که خوشحال میشویم در نظرات، با ما و دیگر کاربران درمیان بگذارید تا در فرآیند نحوه ساخت رزومه کاری به آنان کمک کرده باشید.
نتیجه گیری
در رزومه نویسی رعایت اصول آن و پرهیز از اضافه گویی بسیار مهم است. در این مقاله اصول رزومه نویسی و بخشهای اصلی یک رزومه استاندارد را به شما آموزش دادیم. همچنین با نحوه ساخت رزومه کاری به صورت حرفهای آشنا شدیم. امیدواریم با کمک این مقاله بتوانید یک رزومه حرفهای و اصولی برای خود بسازید.
2 دیدگاه در “نحوه ساخت رزومه کاری”
سایتایه آنلاین خودشون به صورت حرفه ای رزومه مینویسن؟؟
بله! سایتایه آنلاین به صورت حرفهای بر اساس مشخصات و تاریخچه کاری شما رزومه شما را میسازند