مشاوره انتخاب شغل دانشجویان

مشاوره انتخاب شغل دانشجویان

فهرست مطالب

برخی از دانشجویان به دلایلی مثل مشکلات مالی، علاقه به بازار کار و یا کسب تجربه، در دوران دانشگاه در کنار تحصیل خود سعی دارند در یک حوزه شغلی مشغول به کار شوند. بطور کلی بهتر است که دانشجویان به دنبال شغل‌هایی باشند که پاره وقت هستند تا به تحصیلشان لطمه‌ای وارد نکند.
ما در این مقاله قصد داریم به بررسی مشاوره انتخاب شغل دانشجویان بپردازیم.

 

شغل دانشجویی چیست؟

 

شغل دانشجویی چیست؟

 

ابتدا با مفهوم شغل دانشجویی آشنا شویم.

شغل دانشجویی شامل فرصت‌های شغلی موقت و پاره وقت برای دانشجویان در داخل دانشگاه و یا خارج از آن است. این شغل‌ها ممکن است شامل کار در کتابخانه، مؤسسات آموزشی، آزمایشگاه‌ها، فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، شرکت‌ها، و بسیاری موارد دیگر باشند. شغل دانشجویی برای دانشجویان به عنوان یک فرصت خوب برای کسب تجربه کاری، بهبود مهارت‌های ارتباطی و کسب درآمد می‌تواند به حساب آید.

 

هدف از مشاوره انتخاب شغل دانشجویان چیست؟

هدف این مشاوره این است که به شما کمک کند تا بتوانید از مهارت‌ها و استعدادهای خود آگاهی بیشتری در انتخاب شغل خود داشته باشید. به همین منظور، برای شناخت پتانسیل‌های خود، به مشاوره انتخاب شغل دانشجویان نیاز دارید. این مشاوره به شما کمک می‌کند تا اگر شما در مورد آینده شغلی خود ابهام دارید و یا راه رسیدن به هدف موردنظر خود را نمی‌دانید، راهنمایی کند. بسیاری از دانشجویان فکر می‌کنند که مشاوره انتخاب شغل دانشجویان یک فرآیند تک مرحله‌ای است و مشاور شغلی، شغل مناسب آن‌ها را پیشنهاد می‌کند و به آن‌ها می‌گوید که چه شغلی برای آن‌ها مناسب‌تر است.

 

هدف از مشاوره انتخاب شغل دانشجویان چیست؟

 

اما مشاوره انتخاب شغل دانشجویان چیزی بیش از این است و با استفاده از روش‌های مختلف، به فرد کمک می‌کند تا شرایط و شغل مناسب خود را پیدا کند. شناخت نقاط قوت و ضعف خود به شما کمک می‌کند تا کاری که در آن مهارت و علاقه دارید را پیدا کنید، اما یافتن این ویژگی‌ها ممکن است دشوار باشد و برای آشنایی با مهارت‌ها و نقاط قوت خود، باید زمان لازم را برای یافتن مشاوره انتخاب شغل دانشجویان صرف کنید. کارگاه‌های حرفه‌ای، برنامه‌های مشاوره شغلی و شبکه آموزشی، بسیار مفید هستند. در نتیجه، به دنبال موقعیت کاری رضایت بخش و مناسب خود باشید.

 

مشاوره شغلی

برای دریافت مشاوره شغلی روی دکمه دریافت مشاوره کلیک کرده و فرم مربوطه را تکمیل نمایید، کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

 

مشاوره مسیر شغلی دانشجویان

همانطور که می‌دانید، فرآیند مشاوره شغلی و حتی دیگر مشاوره‌ها، چند مرحله‌ای هستند و نمی‌توان با یک یا دو روز بررسی به نتیجه دلخواه رسید. مشاوره مسیر شغلی دانشجویان نیز شامل این مورد است و بطور کلی مراحل زیر باید طی شود:

بررسی علایق، استعدادها و نقاط قوت شما

اولین نکته‌ای که حائز اهمیت است، سلیقه و علاقه شما به شغل آینده‌تان است که بسیاری از دانشجویان به آن توجه نمی‌کنند و صرفا به دلیل وجود بازار کار و منبع مالی قوی وارد شغل مد نظر می‌شوند. در صورتی که این تفکر کاملا اشتباه است و شما در بلند مدت نمی‌توانید در آن شغل دوام بیاورید.

تست‌های شخصیت شناسی و شغلی

یکی از مهم‌ترین مراحل مشاوره شغلی دانشجویان، تست های شخصیت شناسی است. با نتایج به دست آمده از این تست‌ها نوع شخصیت شما، نقاط قوت و اولویت‌های شما مشخص خواهد شد. از بهترین تست‌ها می‌توان به تست MBTI و تست هالند اشاره کرد.

بررسی انتظارات و خواسته‌های دیگران از شما

بعد از اینکه استعداد و علاقه شما به شغل مدنظر پیدا شد، باید این موضوع بررسی شود که انتظارات خودتان از شغل و حتی انتظارات دیگران ( خانواده – همسر – و…) از لحاظ تأمین نیازهای زندگی چیست؟ مثلا ممکن است شغلی که انتخاب کرده‌اید نتواند پاسخگوی نیازهای مالی شما باشد. این موارد حتما توسط یک مشاور باتجربه بررسی خواهد شد.

 

مشاوره دانشجویان

 

برگزاری جلسات منظم و برنامه‌ریزی اصولی

در این مرحله نیاز است تا چند جلسه متعدد و منظم همراه با یک برنامه مشخص شده برگزار شود تا اهداف تعیین شده بررسی شود، مشاور درباره شغل آینده شما صحبت کند و مسیر مشاوره شغلی را طی کند.

شناخت موانع و کشف راه حل برای آن‌ها

در مرحله آخر، مشاور تمام موانع و مشکلاتی که در مسیر انتخاب شغل و موفقیت در آن وجود دارد را بررسی و برای این موانع راهکارهایی ارائه می‌دهد. باید به یاد داشته باشید که قطعا در هر مسیری مشکلاتی سر راه هست که باید با آن‌ها کنار آمده و بر آن‌ها غلبه کرد.

 

با مشاوره شغلی رایگان ساپتک شروع کن!

مشاغل پاره وقت

مشاغل پاره وقت یکی از روش‌های کسب درآمد محبوب برای افراد بسیاری می‌باشد. این شغل‌ها به کارفرمایان اجازه می‌دهد تا با کمترین تجربه و مهارت‌های لازم شغلی پاره وقت داشته باشند. مزیت این شغل‌ها، انعطاف‌پذیری و توانایی کار در ساعات خود است. برخی از شغل‌های پاره وقت شامل نگه‌داری کودک، خدمات گردشگری، توزیع پست، خدمات رستورانی و… هستند.

 

انواع مشاغل پاره وقت

شغل‌های پاره وقت برای افرادی که نمی‌توانند در شرایط تمام وقت مشغول به کار شوند، مناسب هستند. این شغل‌ها انعطاف پذیر هستند و همچنین فرصتی مناسب برای دانشجویان هست تا در کنار تحصیل خود تجربه تجربه‌ای در کار مورد علاقه خود کسب کنند.
در ادامه با 7 شغل پولساز و پاره وقت مخصوص دانشجویان آشنا می‌شوید.

 

انواع مشاغل پاره وقت

 

7 شغل پاره وقت و پولساز برای دانشجویان:

  • فروشندگی
    شغل فروشندگی شامل فروش محصولات و خدمات به مشتریان با هدف کسب درآمد است.
  • تدریس
    اگر به تدریس علاقه دارید، می‌توانید در درسی که در آن مسلط هستید، به صورت خصوصی آن درس را برای دانش‌آموزان یا دانشجویان تدریس کنید.
  • بازاریابی و فروش
    بازاریابی و فروش نیز برای کسانی که ارتباط عمومی بالایی دارند پیشنهاد می‌شود. زیرا زمان کاری خاصی ندارد و هر زمان از شبانه روز می‌توان وظایف خود را انجام داد.

 

7 شغل پاره وقت و پولساز برای دانشجویان

 

  • مشاغل آزاد
    اگر شما مهارت خاصی مثل تعمیرات موبایل و لپتاپ یا تعمیر لوازم خانگی دارید، می‌توانید در این مشاغل، مشغول به کار شوید و به کسب درآمذ برسید.
  • تایپ
    یکی از مشاغل پرطرفدار تایپ کردن می‌باشد که در هر زمان و مکان و بدون نیاز به مهارت خاص از این شغل کسب درآمد کنید.
  • کار در دانشگاه
    یکی از کارهایی که معمولا دانشجویان اطلاعی از آن ندارند کار در محیط دانشگاه است که معمولا بعد از 1 الی 3 ماه کارآموزی می‌توانید مشغول به کار می‌شوید.
  • نجات غریق
    اگر از آب ترسی ندارید و شنا جزو ورزش‌های مورد علاقه شما است شاید این شغل مورد علاقه شما باشد.

 

مقاله پیشنهادی: مشاوره انتخاب شغل بانوان

 

یافتن شغل مناسب رشته تحصیلی

شما باید برای پیدا کردن شغل مناسب برای رشته دانشگاهی خود، به دنبال برنامه‌های آموزشی و برنامه‌های بازار کار برای رشته خود بگردید. شما می‌توانید از سایت‌های مختلف مانند کار آفرین، لینکدین، کار فایندر، نیوترین، جاب اینجا و کار دیگر برای پیدا کردن فرصت‌های کاری استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در شبکه‌های اجتماعی مختلف رشته تحصیلی خود را جستجو کنید.

اگر به دنبال یک مشاور متخصص در زمینه انتخاب شغل مناسب خود هستید، پیشنهاد ما به شما این است که از مشاوره انتخاب شغلی مجموعه ساپتک بهره‌مند شوید. کافی است روی دریافت مشاوره کلیک کرده و فرم مربوطه را تکمیل نمایید تا همکاران ما با شما تماس حاصل نمایند.

 

اصل یک به یک در مشاوره انتخاب شغل دانشجویان

اصل یک به یک به معنی نظرخواهی از دو فرد متفاوت است، برای مثال مشاور شغلی شما ویژگی‌های شخصیتی و نقاط قوت شما را با شخص متخصص دیگری در میان گذاشته و با این کار، مشاور قطعا تمام نظرات ممکن را در نظر گرفته و بهترین گزینه‌ها و استراتژی‌های مناسب برای شما را پیدا می‌کند. مطالعات دیگر نشان می‌دهد که مشاوره‌ی یک به یک به طور چشمگیری باعث بهبود یادگیری و موفقیت شغلی می‌شود و یک شکل قدرتمند از مشاوره شغلی برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان است.

 

اصل یک به یک در مشاوره انتخاب شغل دانشجویان

 

نتیجه گیری

پس از ارائه نتایج توسط مشاور شغلی، مناسب است که نظرات و توصیه‌های خود را با دوستان، خانواده و افراد دیگر مطرح کنید. با توجه به نتایج جمع‌آوری شده، مشاور شما توصیه‌های خاصی را به شما ارائه می‌دهد. با استفاده از این نتایج، مراحل بعدی را با نزدیکان خود مورد بحث و بررسی قرار دهید. شخصیت و روحیه شما در این مرحله بسیار مهم است، زیرا افرادی که با شما آشنایی دارند، می‌توانند توصیه‌های قابل توجهی داشته باشند. با استفاده از این توصیه‌ها، می‌توانید برای آینده شغلی خود برنامه‌ریزی کنید.

دانلود PDF مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

02 فرم تماس مشاور شغلی

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نحوه ارتباط با شما*

دراسرع وقت کارشناسان ما با شما ارتباط بر قرار می کنند، جهت تماس تلفنی می توانید با شماره 1505 30 91 – 021 تماس حاصل نمائید.
این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

01 فرم تماس

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نحوه ارتباط با شما*

دراسرع وقت کارشناسان ما با شما ارتباط بر قرار می کنند، جهت تماس تلفنی می توانید با شماره 1505 30 91 – 021 تماس حاصل نمائید.
این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .