مرکز تخصصی مشاوره اختلال شخصیت
اختلال شخصیت به عنوان یک اختلال روانی شناخته می شود که در آن افکار و رفتارهای فرد در یک روند غیر قابل تغییر و اشتباه قرار میگیرد. کسی که به این اختلال دچار می شود، هنگام مواجه شدن با موقعیت های مختلف فردی و اجتماعی، به مشکل می خورد و ممکن است در وضعیت شغلی، تحصیلی یا روابط اجتماعی فرد تاثیر بگذارد.

علت اختلالات شخصیتی | اختلال شخصیت چه زمانی بوجود می آید؟
با اینکه اختلالهای شخصیتی، دلیل مشخصی ندارد اما باید ریشههای آن را در عوامل ژنتیکی و محیطی زندگی فرد بخصوص در دوران کودکی جستجو کرد. به عنوان مثال اگر یکی از اعضای خانواده فرد دچار اختلال شخصیت شده باشد، احتمال بروز آن در سایر اعضای خانواده نیز بالا می رود.
انواع اختلالات شخصیتی کدامند؟

هر یک از انواع اختلالات شخصیتی دارای نشانه های مختلفی هستند. بر همین اساس اختلالات شخصیتی با علائم مشابه در یک دسته قرار می گیرند:
علائم اختلال شخصیت چیست؟
هر یک از انواع اختلال شخصیت علائم و نشانه های منحصر بفرد و بعضا مشابه دارند. ممکن است یک فرد نشانههای چند نوع اختلال شخصیت را داشته باشد که در این صورت همه این علائم باید توسط به صورت دقیق بررسی شوند.
اختلال شخصیت اسکیزوتایپال
- افکار و باورهای عجیب و غریب مانند اینکه می توانم دنیا را تغییر دهم
- عدم توانایی در دادن پاسخ های مناسب به مسئله های زندگی
- استرس شدید هنگام برقراری روابط اجتماعی با دیگران
اختلال شخصیت پارانوئید
- افزایش حس کینه توزی و نفرت نسبت به بقیه
- بدبینی به دیگران و تصور این که بقیه می خواهند به من آسیب بزنند
- عدم توانایی کنترل خشم در پاسخ به محرکهای پیرامون
اختلال شخصیت اسکیزوئید
- انزوا و دوری از قرارگرفتن در محیطهای اجتماعی
- برخوردهای سرد و غیرصمیمی با نزدیکان
- ناتوانی در برقراری روابط جنسی یا تمایل بسیار کم به برقراری رابطه (برای مطالعه بیشتر، مشاوره اختلالات جنسی را بخوانید)
اختلال شخصیت ضداجتماعی
- عدم اظهار ندامت نسبت به اشتباهات زندگی
- بروز رفتارهای پرخاشگرانه در فرد
- عدم توجه به قوانین اجتماعی
- مصرف نامتعارف مواد مخدر، الکل، دخانیات و …
اختلال شخصیت مرزی
- بروز نوسانات خلقی در فرد؛ به طوری که گاهی عصبی و گاهی مهربان است
- عصبانیتهای پی درپی و بعضا شدید
- احساس پوچی در زندگی فردی و اجتماعی

اختلال شخصیت خود شیفته
- اعتقاد به این که بقیه باید مرا تحسین کنند
- حسادت نسبت به دیگران و تصور اینکه بقیه به من حسودی می کنند
- بزرگنمایی و اغراق در مورد موفقیتها یا داشتههای خود
اختلال شخصیت هیستریونی
- رفتارهای احساسی و تغییرپذیر انجام کارهایی که باعث جلب توجه بقیه می شوند
- با حرفهای دیگران تحت تاثیر قرار میگیرد و نسبت به تصمیمات خود سست میشود.
اختلال شخصیت وسواسی
- تمایل به کار شدید برای کسب درآمد زیاد
- دورنینداختن اشیای مصرف شده به بهانه استفاده مجدد
- از نظر مالی خسیس
اختلال شخصیت اجتنابی
- از حضور در موقعیت های اجتماعی دوری میکند
- کم رویی و خجالت شدید هنگام ارتباط با دیگران
- تمایلی به برقراری ارتباط با افراد جدید ندارد
اختلال شخصیت وابسته
- نیاز به تایید شدن توسط دیگران
- احساس وابستگی شدید به دیگران
- کاهش اعتماد به نفس به دلیل وابسته بودن به دیگران
اختلالات شخصیتی چگونه درمان می شوند؟
اولین قدم در درمان اختلالات شخصیتی، تعیین دقیق نوع اختلال در فرد است. ممکن است فرد مبتلا به طور همزمان دچار چند نوع اختلال شخصیتی شده باشد که در این صورت باید باتوجه به علائم و نشانههای موجود درمان همه جانبهای به شخص مبتلا ارائه شود تا بتواند همه انواع اختلالات شخصیتی خود را درمان کند، در اینگونه موارد درمان اختلالات شخصیتی پیچیدهتر میشود و پیشنهاد ما مراجعه به یک مشاور روانشناس درمان اختلالات شخصیتی است .
اگر علائم اختلال شخصیت را در خود و یا اطرافیانتان مشاهده میکنید و به دنبال یک دکتر روانشناس برای درمان آن هستید مشاورین ما در مرکز مشاوره صدای آرامش همراه شما هستند.
روان درمانی اختلالات شخصیتی
مهمترین هدف از روان درمانی، تغییر عادتهای نادرست فرد دارای اختلال شخصیت است. در این روش فرد درمانگر میکوشد تا با استفاده از اصول علم روانشناسی، رفتار و افکار شخص را در جهت اصلاح سبک زندگی و ترک باورهای اشتباهش سوق دهد.
درمانهای دارویی اختلالات شخصیتی

روش دارودرمانی برای اختلالات شخصیتی، تنها بخشی از فرآیند درمان را شامل می شود. به عبارت دیگر، نمی توان صرفا با استفاده از دارو این اختلال را درمان کرد؛ بلکه درمانگر، در طول دوره درمان ممکن است در کنار روش های دیگر، داروهایی برای کاهش برخی علائم اختلال شخصیت تجویز کند.
چه زمانی از مشاوره اختلالات شخصیتی کمک بگیریم؟
همانطور که در بالا گفته شد، مجموعهای از علائم باید در فرد شناسایی شود تا مطمئن شویم این فرد دارای اختلال شخصیت است، هر یک از این علائم منفی، اگر در شدتهای پایین کنترل نشود، میتواند در آینده فرد را با مشکلات جدی مواجه کند. بنابراین بهترین زمان مراجعه به مشاور متخصص اختلال شخصیت، زمانی است که نشانههای اختلالات شخصیت در حال شکل گیری هستند یا به تازگی دیده شدهاند.
بهترین مشاوره اختلالات شخصیتی تهران
مراکز مشاوره مختلفی در سراسر کشور وجود دارند که خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی اختلالات شخصیتی را ارائه می دهند. مرکز مشاوره اختلال شخصیت صدای آرامش با سالها سابقه در امر مشاوره اختلالهای شخصیتی با افتخار یکی از بهترین مجموعههای خدمات مشاوره درمان اختلالات شخصیتی است که با بهرهگیری از جدیدترین روشهای روانشناسی و مشاوره خانواده به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری در خدمت شما عزیزان است.
مشاوره اختلال شخصیت تلفنی چگونه انجام می شود؟
در مشاوره تلفنی اختلال شخصیت، فرد مبتلا به صورت تلفنی با روانشناس متخصص اختلالات شخصیتی ارتباط می گیرد و مشکلات خود را مطرح میکند. فرآیند مشاوره تا رسیدن به بهبودی کامل ادامه پیدا میکند و ممکن است بسته به نظر متخصص، در برخی از جلسات نیاز به حضور فیزیکی فرد مبتلا باشد.
اگر علائم اختلال شخصیت را در خود و یا اطرافیانتان مشاهده میکنید و به دنبال یک دکتر روانشناس برای درمان آن هستید مشاورین ما در مرکز مشاوره صدای آرامش همراه شما هستند.

سوالات مشاوره اختلال شخصیت
هزینه مشاوره اختلال شخصیت برای یک جلسه مشاوره 350 هزار تومان میباشد که شما میتوانید پیکیجهای مشاوره سه، پنج و یا ده جلسهایی را خریداری نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر فرم مشاوره موجود در صفحه را تکمیل نمایید تا همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
بله، انواع اختلال شخصیت قابل درمان هستند که با توجه به نظر متخصص روانشناس از روشهای دارودرمانی و رواندرمانی میتوان بهره گرفت.
روند درمان بستگی به خصوصیات شخصی و شدت اختلال فرد دارد و اگر شخص همزمان دارای چند نوع اختلال شخصیت باشد، فرآیند درمان نیز طولانیتر خواهد شد.
اولین قدم برای کمک به شخصی که دارای علائم اختلال شخصیت است، تشویق او به دریافت مشاوره از روانشناس متخصص میباشد.