شورای دانش آموزی در مدارس ایران، یک نهاد مهم است که به عنوان بازوی مشورتی و دارایی ارزشمند مدارس شناخته میشود. این تشکل به دانش آموزان اجازه میدهد در راستای بهبود مدارس برای دانش آموزان قدم بردارند و نظراتشان را در مورد مسائل مختلف مدرسه بیان کنند. در این مقاله، به معرفی شورای دانش آموزی، اهداف و وظایف آن و چگونگی فعالیت این نهاد در مدارس ایران خواهیم پرداخت.
شورای دانش آموزی چیست؟
بطور خلاصه شورای دانش آموزی مدرسه، گروهی متشکل از منتخب دانش آموزان هستند که توسط خود دانش آموزان به جهت کمک به مسئولین مدرسه و تلاش در زیباسازی مدرسه انتخاب و عضو گروه شورای دانش آموزی شدهاند. هدف از ایجاد شورای دانش آموزی به همینجا ختم نمیشود. این نهاد به جهت رشد و توسعه فردی دانشآموزان در جامعه نیز تشکیل شده است.
ایده هایی برای شورای دانش آموزی
سازماندهی جلسات: شورای دانش آموزان میتواند با برنامهریزی دقیق و سازماندهی جلسات، به شکلی بهتر عمل کند. این میتواند شامل تعیین موضوعات جلسات، تدوین جدول زمانی و تعیین اهداف دقیق برای هر جلسه باشد. برخی دیگر از ایده ها برای شورای دانش آموزی عبارتند از:
تشویق به مشارکت فعال: شورای دانش آموزی میتواند برنامههای تشویقی را برای دانش آموزانی که در جلسات شرکت میکنند و به جلسات کمک میکنند، برگزار کند. این میتواند شامل ارائه گواهینامههای شرکت در جلسات، پاداشهایی برای ایدههای برتر و مشارکت فعال در رویدادهای مدرسه باشد.
ارتباط با دانش آموزان: اعضای شورای دانش آموزی میتوانند با برگزاری نظرسنجیها و جلسات با دانش آموزان، نیازها و مشکلات آنان را بشناسد و بر اساس آن، برنامههای مناسبی را برای حل مشکلاتشان ارائه دهد.
ارتباط با مدیران: شورای دانش آموز مدرسه میتواند با برقراری ارتباط مستقیم با مدیران مدرسه، نظرات و پیشنهادهای دانش آموزان را به آنان ارائه دهد. این میتواند بهبود عملکرد مدرسه و زندگی تحصیلی دانش آموزان را تضمین کند.
استفاده از فناوری: شورای دانش آموزی میتواند با استفاده از فناوریهای نوین، مانند پلتفرمهای آنلاین، برای جمعآوری نظرات دانش آموزان و برگزاری جلسات آنلاین، از امکانات روز دنیا بهرهمند شود
شعار انتخابات شورای دانش آموزی
در انتحابات شورای مدرسه و در هر انتخاباتی شعارها نقش مهمی را ایفا میکنند. زیرا کاندیدا از طریق انتخاب شعار مناسب و هدفمند، میتوانند شانس خود را در موفقیت در انتخابات بیشتر کنند. دانش آموزان برای موفقیت در انتخابات دانش آموزی نیز، ابتدا باید نیازهای مدرسه خود را بررسی کنند و با توجه به نیازهای مدرسه خود و خواسته دانش آموزان از آنها، شعاری هدفمند را انتخاب کنند تا بتوانند در شورای دانش آموزی موفق شوند.
بهترین شعار برای شورای مدرسه چیست؟ | بهترین شعار انتخابات شورای دانش آموزی
در انتخاب شعار برای شورای مدرسه، سعی کنید روی اهداف و خواستههای اصلی دانش آموزان تمرکز کنید و با استفاده از کلمات و جملات خلاقانه، دانشآموزان را ترغیب به رأی دادن کنید. البته باید به یاد داشته باشید که از اهداف دروغین و یا غیرقابل انجام نیز در شعارهای خود استفاده نکنید. این کار باعث بی اعتمادی سایرین نسبت به شما میشود.
شعار برای شورای دانش آموزی دبیرستان
طبیعتا دانش آموزانی که در مقطع دبیرستان و متوسطه هستند خواستهها، تفکرات و دیدگاه های متفاوتی نسبت به مقطع دبستان دارند. باید قبل از برگزاری انتخابات شورای دانشآموزی، به تحقیق و بررسی کامل رفتار دانش آموزانی که در مدرسه شما هستند، بپردازید. مثلا ممکن است که وسایل و تجهیزات لوازم ورزشی مدرسه شما کامل نباشد و از آنجایی که دانشآموزان به زنگ ورزش و تفریح علاقه بسیاری دارند، شما میتوانید با مانور بر روی این موضوع، شعارها و اهداف خود را به طور خلاقانه بیان کنید.
نمونه شعارهای شورای دانش آموزی | متن شعار برای شورای دانش آموزی
صدای دانش آموزان را بشنویم، تغییرات را به همراه بیاوریم
با هم به سوی آینده، شورای دانش آموزی قوی را انتخاب کنید
صداقت، عدالت و نوآوری، شعار ما در انتخابات شورای مدرسه.
همبستگی، تعامل و تحول، شعار ما در شورای دانش آموزی است.
شورای دانش آموزی صدای تغییر و پیشرفت دانش آموزان.
با هم قوی تر، با شورای دانش آموزی خود بهترین تجربه را تجربه کنید.
همراه شما در راه بهترین تصمیم گیری ها، شورای دانش آموزان .
شعارما: حقوق دانش آموزان را به عنوان اولویت قرار دهید.
شورای دانش آموزی: پلی برای ارتباط بین دانش آموزان و مدیران.
شورای دانش آموزان: توسعه دهنده روحیه همکاری و رشد فردی دانش آموزان.
برای خرید اسکوتر برقی برای خود و فرزندتان روی تصاویرزیر کلیک کنید
ایده های سخنرانی شورای دانش آموزی
برای تاثیرگذاری بیشتر در ذهن دانش آموزان و دریافت رای بیشتر در انتخابات، نیاز به آماده کردن متن سخنرانی دارید که در آن، به برنامه ها و اهداف خودتان اشاره کنید. در ادامه نمونه متن های سخنرانی برای انتخابات شورای دانش آموزی آمده است :
سلام به همه دوستان عزیزم امیدوارم حالتون خوب باشه و در سال تحصیلی جدید با انرژی و امید به آینده، پیش برید.
امروز با شما درباره انتخابات شورای دانش آموزی صحبت میکنیم. شورای دانش آموزی یک سازمان مهم در مدرسه است که دانش آموزان را نمایندگی میکند و به آنها فرصت میدهد تا در تصمیمگیریهای مدرسه شرکت کنند.در انتخابات شورای دانش آموزی، شما به عنوان دانش آموزان، به دو نحو میتوانید شرکت کنید: به عنوان نامزد یا به عنوان رایدهنده. هر دو نقش بسیار مهم و تاثیرگذار هستند.
اگر به عنوان نامزد شرکت میکنید، باید برنامههای خود را با دقت و دانش طراحی کنید. باید به دانش آموزان نشان دهید که چگونه میتوانید به بهبود محیط آموزشی و ارتقای سطح تحصیلات آنها کمک کنید. باید نقاط ضعف و نقاط قوت شما را به دانش آموزان نشان دهید و به آنها نشان دهید که چگونه میتوانید به بهبود محیط آموزشی کمک کنید. اگر به عنوان رایدهنده شرکت میکنید، باید به دانش آموزان نامزد توجه کنید و برنامههای آنها را با دقت بررسی کنید. باید به دانش آموزان نامزدی رای دهید که بهترین برنامهها را دارد و قادر است به بهبود محیط آموزشی کمک کند.
من به عنوان نامزد شورای دانش آموزی، حتی اگر رای نیاورم، تمام تلاش خود رابرای بهبود خدمات مدرسه به شما عزیزان و ارتقا سطح کیفیت محیط مدرسه خواهم کرد.
در پایان، باید به شما تبریک بگویم که به عنوان دانش آموزان، شما میتوانید در تصمیمگیریهای مدرسه شرکت کنید. این یک فرصت بزرگ است که باید به آن احترام بگذارید و با دقت در آن شرکت کنید.
با تشکر از شما
چگونه در انتخابات شورای دانش آموزی رای بیاوریم؟
برای کسب رای بیشتر و پیروزی در انتخابات شورای دانش آموزی مدرسه، حتما به موارد زیر توجه کنید :
تبلیغات مناسب و گسترده ای انجام دهید : در ادامه این مقاله می توانید ایده های جذاب تبلیغات شورای دانش آموزی برای سخنرانی یا نصب پوستر را ببینید.
از شعارهای جذاب استفاده کنید.
تعامل بیشتری با دانش آموزان داشته باشید.
برای خرید محصولات گیاهی و عطاری روی تصویر زیر کلیک کنید
تعداد اعضای شورای دانش آموزان چگونه مشخص می شود؟
بسته به جامعه آماری مدرسه، تعداد اعضای شورای مدرسه متغیر می باشد. به طور معمول برای مدارس تا ۱۰۰ نفر ۵ نفر عضو اصلی انتخاب می شود. برای مدارس با ۱۰۰ تا ۱۵۰ دانش آموز ۷ عضو اصلی و مدارس با بیشتر از ۱۵۰ دانش آموز ۹ عضو اصلی انتخاب می شود. تعداد اعضای علی البدل شورای دانش آموزی در تمام این موارد ۲نفر است.
سمت اعضای شورای دانش آموزی
افرادی که عضو شورا می شوند؛ می توانند نقش های مختلفی دریافت کنند که شامل موارد زیر است :
- ریاست شورا
- معاونین
- ناظر شورا
- سخنگو
- هماهنگ کننده شورا
- عضو علی البدل
- …
انتخابات شورای دانش آموزی چه روزی است؟
در پاسخ به این سئوال که شورای دانش آموزی کی برگزار می شود باید بگوییم که انتخابات شورای دانش آموزی معمولا در سراسر کشور از تاریخ 1 تا 14 آبان ماه برگزار میشود، تاریخ شورای دانش آموزی بسته به برنامههای مدرسه توسط مدیر مدرسه به اطلاع دانشآموزان میرسد. مدارس از 15 روز قبل، ثبتنام داوطلبان را آغاز میکنند و سپس طبق زمان برگزاری انتخابات مدرسه یک هفته را برای تبلیغات داوطلبان در نظر میگیرند.
فعالیت شورای دانش آموزی در مدارس ایران
فعالیت شورای دانش آموزی در مدارس ایران در سطوح مختلفی انجام میشود. در سطح مدرسه، این تشکل به مشاوره و پیشنهاد به دانش آموزان و مسئولین مدارس پرداخته و در هماهنگی با سایر تشکلهای مشابه فعالیت دارد. در سطح شهر و استان، شورای دانش آموزی به صورت همایشات و جلساتی در این سطوح فعالیت خود را انجام میدهد.
مقاله پیشنهادی: بروزترین شعارهای انتخاباتی |
برای خرید لپ تاپ با قیمت مناسب لطفا روی لینک زیر کلیک کنید.
تبلیغات شورای دانش آموزی | نمونه تبلیغات شورای دانش آموزی ابتدایی – متوسطه اول – متوسطه دوم
کاندیداهای شورای دانش آموزی میتوانند با این ایدههای تبلیغاتی شانس خود را برای انتخاب شدن در شورای دانش آموزی بیشتر کنند. طراحی پوسترهای
- استفاده از مراسم صبحگاهی و زنگهای تفریح
اگر قصد موفقیت و جمع کردن رای دارید، میتوانید در مراسم صبحگاه یا زنگهای تفریح پشت میکروفون برای دیگر دانش آموزان سخرانی کنید و از اهداف خود صحبت کنید. این کار اعتماد به نفس شما را نشان میدهد و دانش آموزان میتوانند به شما اعتماد بیشتری داشته باشند. این نکته هم در نظر داشته باشید که معاون پرورشی شما باید قبل از اجرای مراسم، به شما مهارتهای سخنرانی را آموزش دهد تا در نظم مدرسه خللی ایجاد نشود. - طراحی پوستر تبلیغاتی جذاب
شما میتوانید با چسباندن پوستر تبلیغاتی خود به دیوار حیاط مدرسه و یا کلاس خود، تاثیر بالایی در جمعآوری رأی دانشآموزان بگذارید. پوستر شورای دانش آموزی اگر جذاب و دارای شعار جالبی باشد برای دانش آموزان جلب توجه میکند. این کار شانس شما را در انتخاب شدن بیشتر میکند. - استفاده از عکس نوشتههای ساده
اگر قصد هزینه کردن ندارید، میتوانید به سراغ درست کردن عکس نوشتههای خلاقانه بروید. این فقط خلاقیت لازم دارد و حتی شاید تاثیرش از تهیه کردن پوستر بیشتر باشد. در ادامه می توانید نمونه کارهای شورای دانش آموزی را ببینید.
طراحی پوستر و تراکت جذاب برای شورای دانش آموزی
یکی از مهم ترین عوامل موفقیت شما در رقابت انتخابات شورای دانش آموزی، استفاده از متن و تصاویر گرافیکی جذاب است. تیم طراحی ساپتک ایرانیان با بهره گیری از تیم مجرب طراحی گرافیکی، باکیفیت ترین و ارزانترین خدمات طراحی پوستر و تراکت دانش آموزی را به شما عزیزان ارائه می دهد. به علاوه، مدیران و معاونان عزیز نیز می توانند درخواست طراحی تصاویر موردنیاز برای شورای دانش آموزی را از طریق فرم های زیر ثبت نمایند و از تخفیف ویژه ساپتک برای مدارس بهره مند شوند.
مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره روی دکمه مشاوره رایگان کلیک کرده و فرم مربوطه را تکمیل نمایید، کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.
اهداف شورای دانش آموزی چیست؟
هدف اصلی از تشکیل شورای دانش آموزان در مدارس این است که دانش آموزان با فضای انتخاباتی آشنا شوند و همچنین بتوانند در بهبود کیفیت آموزش مدرسه خود کمک کنند. اما اهداف دیگری هم وجود دارد که عبارتند از:
- آماده سازی دانشآموزان برای داشتن روحیه جامعه پذیری
- روحیه و حس رقابت بین کلاسها در امر مشارکت در کارهای مدرسه
- استفاده از توانایی و ایدههای دانشآموزان به عنوان منابع انسانی برای اجرای برنامهها
- شناسایی و بهبود نقاط ضعف، نیازها و کمبودهای مدرسه از دید دانشآموزان
- همسو سازی دانشآموزان با سیاستهای مدیریت مدارس
- کاهش فاصله بین مسئولین مدرسه و ایجاد صمیمیت بین مسئولین مدرسه و دانشآموزان
- تقویت در شکل گیری شخصیت و روحیه مسئولیت پذیری و اندیشه ورز دانشآموزان
برای دریافت مشاوره فرزند پروری و کودک و نوجوان لطفا روی لینک زیر کلیک نمایید.
وظایف شورای دانش آموزی
سئوال مهم این است که شورای دانش آموزی چه وظایفی دارد؟ شورای دانش آموزان وظایف متعددی در مدارس دارد و به بهبود روند مدارس خود کمک می کند. در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم:
- برگزاری جلسات، نشستها و ورکشاپهایی برای بحث و گفتگو درباره مسائل مختلف دانشآموزی و ارائه پیشنهادات و راهحلهایی برای آنها.
- تنظیم و برگزاری فعالیتهای مختلف در مدارس به منظور خدمت به جامعه و پشتیبانی از محیط زیست.
- حضور در جلسات مجمع بازرسی مدرسه و ارائه نظرات و پیشنهادات در مورد عملکرد مدرسه.
- توانایی ارتباط با مسئولین مدرسه و دانش آموزان جهت اجرای پیشنهادات و نظرات خود.
- ارائه پیشنهادات و راهکارهای مختلف برای بهبود وضعیت مدارس به مسئولین مدرسه.
- جمعآوری نظرات و پیشنهادات دانش آموزان در مورد بهبود کیفیت آموزش در مدارس.
- انتخاب برای اعضای شورا و نمایندگان دانشآموزی برای نهادهای دولتی.
- آشنایی دانش آموزان با قوانین و مسئولیتهای دولتی و مدرسه.
نتیجهگیری
شورای دانش آموزان در مدارس ایران دارای ارزشی است که به دانش آموزان این امکان را میدهد تا در فرآیند بهبود آموزش شرکت کنند و نظراتشان را در مورد مسائل مختلف مدرسه بیان کنند. به علاوه، با داشتن نظرات و پیشنهادات دانش آموزان، شورای دانش آموزی میتواند به بهبود وضعیت آموزش و پرورش در مدارس کمک کند.