حتی اگر بخواهید رئیس جمهور هم باشید، به شعار انتخاباتی نیاز دارید! این شعارها یکی از ابزارهایی هستند که در هر انتخاباتی به کار گرفته میشوند و میتوانند تأثیر کاملا مثبت بر افکار عموم مردم بگذارند. همچنین شما با انتخاب یک شعار مشخص و برنامهریزی شده، اهداف اصلی خود را میتوانید به رأی دهندگان نشان دهید. برای پیروزی در هر انتخاباتی باید یک شعار انتخاباتی نوین و بروز داشت. البته این شعار نوین و بروز باید با کمک مشاوران و با دقت و هوشمندانه انتخاب شود. در این مقاله، به بررسی بهترین شعار انتخاباتی، موثر ترین شعار انتخاباتی و تأثیر آن بر پیروزی در انتخابات خواهیم پرداخت.
شعار انتخاباتی چیست؟
قبل از هرچیز بیاید ابتدا با مفهوم کلی آن آشنا شویم. شعار انتخاباتی وسیلهای برای تعامل، بازگو کردن اهداف کلی شما، شیوه رفتار و برخورد شما با رأی دهندگان است که نباید آن را بدون هیچ قاعده و اصولی نوشت. شعارهای تعیین شده باید برنامهریزی شده و بر اساس نیازها و خواستههای مردم باشد. برای جلب توجه و حمایت مردم برای کاندیدا استفاده میشود که معمولا بیانگر شعارهایی همانند ارزشها، اهداف، رویکردها، تعهدات مشخصی هستند.
شعار تبلیغاتی به نوعی بازاریابی سیاسی است و اهمیت زیادی در معرفی کاندید به مخاطبان دارد. فرقی نمیکند این شعار برای چه انتخاباتی باشد. از انتخابات ریاست جمهوری گرفته تا انتخابات مجلس، شورای شهر، روستا و حتی انتخابات اتحادیه و اصناف، شما به شعار انتخاباتی اصولی نیاز دارید.
اصول شعار انتخاباتی
در انتخاب شعار های انتخاباتی، باید قوانین و اصولی را رعایت کنید تا بتوانید بهترین و تأثیرگذار ترین پیام را در ذهن رأی دهندگان ایجاد کنید. برخی از این اصول شعار انتخاباتی را با هم بررسی میکنیم:
سادگی در شعارتان داشته باشید!
شعار بایستی آسان و قابل فهم و برای مردم باشد تا در ذهنها به یاد بماند.
ارتباط با ارزش!
شعار باید با مسئل و مشکلات در ارتباط باشد تا توجه عموم را به خود جلب کند.
شعار مخاطب محور باید!
شعار باید به مخاطبان مسئولیت دهد تا جذاب و معنی دار شود.
شعار اصالت داشته باشد!
اصالت به این معنی نیست که حتما بایستی دارای تاریخچه ای باشد بلکه به این معنیست که با هدف و ارزشهایی که در نکات بالا نیز اشاره کردیم، ارتبط داشته باشد تا مخاطبان را جلب کند.
اثربخش باشد!
باید پیامی را مشخص را انتقال دهد و در افکار مردم تغییراتی به به وجود بیاورد تا ذهنها را درگیر خود کند.
اصلیترین هدف خود را مشخص کنید و برای آن استراتژی بسازید!
گام اول را محکم بردارید! شما باید اصلیترین هدف و خدمتی که میخواهید به مردم ارائه دهید را مشخص کنید. با یک مثال مفهوم این قضیه را برای شما شرح میدهیم. جناب آقای محمود احمدینژاد رئیس جمهور دولت نهم و دهم کشور عزیزمان، به طور کلی سعی داشت تا پیشبرد اهداف خود را به سمت خدمت رسانی به دهکهای پایین و متوسط جامعه ببرد. پس شما نیز باید نوع هدف و خدمت اصلی خود را مشخص کنید.
شعارهای رویایی ندهید!
شعار کاندید، شاید با خودتان فکر کنید که هرچه بیشتر در شعار انتخاباتی خود خیالپردازی کنید یا شعارهای به دور از واقعیت دهید، تأثیر فوق العادهای بر ذهن رأی دهندگان میگذارید. خیر! داشتن صداقت در شعار انتخاباتی و بازگو کردن اهداف واقعی خود، بسیار مهمتر و قابل درکتر از شعارهای دروغین و غیرقابل تصور برای مردم است.
خلاقیت را در شعار خود لحاظ کنید.
در عنوان بالا اشاره کردیم که نباید از شعارهای رویایی و به دور از واقعیت استفاده کنید. اما از طرفی شما باید شعار انتخاباتی خود را خلاقانه انتخاب کنید. سعی کنید شعار خود را تا جایی که میتوانید کوتاه انتخاب کنید تا سالیان سال در ذهن مردم باقی بماند و تأثیر خود را بگذارد.
مخاطبان خاص خود را انتخاب کنید.
منطور از اینکه مخاطبان خاص خود را پیدا کنید چیست؟ به عنوان مثال شما برای انتخابات شورای شهر 1402 کاندید شدهاید و از قضا تخصص و حرفه شما در حوزه پزشکی است. پس در چنین شرایطی یکی از اهداف و استراتژیهای شما باید بهبود و رشد خدمات پزشکی و ارتقای جایگاه این حوزه در منطقه مربوطه باشد. البته برای تعیین استراتژی مشخص و هدفمند، شما قطعا به یک مشاور حرفهای و متخصص برای راهنمایی و مشورت نیاز دارید.
مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره روی دکمه مشاوره رایگان کلیک کرده و فرم مربوطه را تکمیل نمایید، کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.
موثرترین شعار انتخاباتی چه ویژگیهایی دارد؟
به گفته کارشناسان مهمترین ویژگیهای یک شعار انتخاباتی که موجب افزایـش رای اعتماد برای نامزدهای انتخاباتی و تاثیرگذاری آن برعموم مردم آگاه جامعه امروزی میشود. شعار میبایست تاثیر بسزایی بر افکار و ذهن مخاطبان بگذار تا مردم را به حمایت و همراهی تشویق کند؛ موثرترین شعارهای انتخاباتی دارای ویژگیهایی است که ابن ویژگیها باعث دیده شدن کاندید و ارتباط با مردم میشود، ابن ویژگیها شامل:
- تبلیغات هدفمند و کارآمد متناسب با نیازهای جامعه
یک شعار هدفمند باید تمام نیازهای مردم و تمام اقشار جامعه را در برگیرد.
- بهروزبودن نوع تبلیغات و شعارها
منظور از به روز بودن شعارها این است که باید دقیقا جدیدترین نیازهای مردم در مفهوم شعار شما وجود داشته باشد.
- تاکید بر نیاز خاص جامعه
تاکید بر نیازهای خاص جامعه مثل اهمیت دادن به مناطق محروم و رفع نیازهای آنها بسیار تاثیرگذار است.
- تاکید بر اهداف بین المللی
اهداف بین المللی برای مردم بسیار مهم است. زیرا برای مردم مهم است که کشورشان در سطح بین المللی از جایگاه مناسبی بر خوردار باشد.
- شفافیت و واضح بودن
شعار باید شفاف باشد تا مخاطبان به سادگی آن را درک کنند.
- زمینهسازی برای تغییرات
شعار میبایست امید و انگیزه دهد تا مردم را به همراهی دعوت کند.
- قدرت انتقال پیام
باید توانایی انتقال پیام مهمی باشد تا مردم را به حمایت تشویق کند.
بررسی شعار انتخاباتی دولت سیزدهم
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری اسلامی ایران، 28خرداد سال 1400 برگزار و در آن سید ابراهیم رییسی بهعنوان هشتمین رییسجمهور ایران انتخاب شد. دولت سیزدهم با شعار ایران قوی، رونق تولید را از مهم ترین اولویتهای کشور میداند.
آیت الله رئیسی که شعار خود را ایران قوی قرار داده بود در سخنرانی خود تاکید داشت، تولید از مولفههای مهم استقلال و قدرت در کشور است و دولت سیزدهم بدون تردید، رونق تولید را یکی از مهمترین اولویتهای امروز کشور میداند. دولت سیزدهم شعار ایران قوی، رونق تولید را بر اساس برنامههای خود و نیازها و کمبودهای کشور که یکی از مهمترین آنها اشتغالزایی میباشد نوشته است.
مقاله پیشنهادی: لزوم داشتن مشاوره انتخاباتی |
شعارهای انتخاباتی موفق
نمونههایی از شعارهای موفق درتاریخ ایران را بررسی میکنیم.
شعار ابوالحسن بنیصدر که پس از پیروزی در انتخابات شعارش در صدر امور اجرایی قرارگرفت، او در پوسترهای تبلیغاتی به عنوان فردی معرفیشد که به دنبال وحدت ملی، بازسازی اقتصادی و تامین امنیت جامعه است.(زندگی خوب برازنده ایرانی)
نفر بعدی آیتالله هاشمی رفسنجانی بود که چند ماه پیش از رئیس جمهور شدن او اتفاقات مهمی رخ داد. با درگذشت امام خمینی، آیتالله خامنهای از سوی مجلس خبرگان رهبر ایران شد و با حذف مقام نخست وزیری همه وظایف اجرایی بر عهده رییسجمهور قرار گرفت. در این میان جنگ ایران و عراق هم به پایان رسیده بود و اقتصاد ایران و شرایط باعث شد انتخاب شعار در زمینه بازسازی اقتصاد بهترین شعار ممکن برای هدفگذاری و جلب اعتماد مردم باشد.( پول نفت باید سر سفره مردم دیده شود)
شعار محمود احمدینژاد در این دوره انتخابات که در سال 1384 برگزار شد تبلیغات نامزدهای انتخاباتی به وضوح متمرکز بر وعدههای اقتصادی و توزیع مستقیم پول میان مردم بود و این موضوع بر روی عموم مردم تاثیر زیادی داشت و شعار آن مرد با نان میآید شعار محسن رضایی در آن دوره بود. با توجه به شرایط اقتصادی در آن دوره و فروش نفت، هوشمندانهترین شعار برای انتخابات اقتصاد و بازسازی اقتصاد بود که بازخوردهای زیادی داشت.
از نمونه شعارهای موفق محمد باقر قالیباف بود که بهبود معیشت مردم را در شعارهایش هدف قرار داده بود.
مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره روی دکمه مشاوره رایگان کلیک کرده و فرم مربوطه را تکمیل نمایید، کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.
بررسی دقیقتر انواع شعارهای انتخاباتی
- انتخابات ریاست جمهوری: از آن جایی که این انتخابات شامل کل کشور و مردم میشود باید بسیار حساب شده وحتما بر اساس برنامهها و اهداف دولت برای بهتر شدن پیشرفت کشور باشد. برای نمونه شعار فردای بهتر برای ایران اسلامی(توسعه اقتصادی).
- انتخابات شورای شهر: هر شهری نیاز به اعضایی در شورای شهر دارد تا مشکلات مردم را به خوبی بشناسد و در راستای حل آنها تلاش کند. اگر در شعار خود مفاهیم و کلماتی غیر از اهدافی که دارید ذگر کنید، رای دهندگان را دچار گمراهی میکنید. برای نمونه صداقت، تعامل، تلاش جهت شهری اباد.
- انتخابات شورای روستا: از انجایی که وظایف اختیارات شوراهای روستا نظارت و پیگیری بر حسن اجرامصوبات شورای اسلامی روستا و همچنین ارایه پیشنهاد جهت رفع کمبودها و نیازها و بهبود مشکلات به مراجع ذیربط است، بنا براین شعار باید بر اساس مشکلات روستا و در جهت رفع آنها باشد.
- شورای دانش آموزی: شورای دانشآموزی برای ارایه عملکردی هرچه بهتر در راستای همکاری با آموزش و پرورش وظایفی را بر عهده دارد بنابراین کاندید باید بر اساس نیازهای دانشآموزها و کمبودهای مدرسه شعار خود را انتخاب کند. برای نمونه “به عمل کار برآید، به سخنرانی نیست”.
شعار انتخاباتی اصناف
همانطور که در ابتدای مقاله هم اشاره شد، داشتن یک شعار تاثیرگذار برای نامزدهای انتخابات اصناف نیز مورد نیاز است تا شانس خود را در انتخابات صنفی بالا ببرد. اما آیا شعار انتخاباتی اصناف با شعارهای انتخاباتی مجلس و … تفاوتی دارد؟ در ادامه به این سوال پاسخ خوهیم داد.
“صنعت، توسعه، پیشرفت: همراه اصناف”، این شعار میتواند واحد و هماهنگ باشد که ارتباط نزدیک میان اهداف توسعه اقتصادی، حمایت از صنایع کوچک و متوسط و پیشرفت جامعه را نشان دهد.
ویژگیهای شعار انتخاباتی اصناف
یک شعار انتخاباتی اصناف هدفمند و تاثیرگذار، باید دارای یک سری ویژگی باشد تا رای دهندگان به کاندیدا اعتماد کنند. این ویژگیها عبارتند از:
- نوشتن نام و نام خانوادگی کاندیدا به همراه کد انتخاباتی
این کار باعث شناخته شدن بهتر شما توسط رای دهندگان انتخابات میشود.
- ارسال لینک شبکه اجتماعی یا سایت
با ارسال لینک شبکههای اجتماعی یا سایت، رای دهندگان با سوابق شما، اقدامات در دست و اهداف شما بیشتر آشنا میشوند.
- اشاره به اهداف و برنامهها
با اشاره به اهداف، مردم اعتماد بیشتری به شما خواهند کرد.
- متن تبلیغاتی در ساعات مناسب و دورهای ارسال شود
بهتر است متن تبلیغات در ساعات پیک و هر هفته برای مردم ارسال شود تا اسم و شعار شما در ذهن آنها حک شود.
تفاوت شعار انتخابات اصناف با انتخابات مجلس
شاید فکر کنید که شعار انتخاباتی اصناف با شعار انتخابات مجلس تفاوتی داشته باشد. اما در اصل شما چه کاندیدا برای انتخابات اصناف باشید و چه کاندیدای انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و … باشید، باید یک شعار تبلیغاتی برای خود داشته باشید. پس تفاوتی ندارد که شما قصد شرکت در انتخابات اصناف را دارید یا انتخابات دیگر. موضوع مهم داشتن یک شعار بروز و هدفمند است که رأی دهندگان با این شعار به شما اعتماد کنند و به شما رای دهند.
شعار انتخابات 1402
برای بهوجودآوردن بهترین شعار انتخابات 1402 بهتر است شعاری کوتاه اما پر معنی و مرتبط با نیازهای مردم را در نظر بگیرید. شعار کوتاه به معنا این است که شعار کمتر از ده کلمه باشد، بلکه دارای توضیح کاندید در مورد هدف خود است. بهترین شعار انتخاباتی مجلس هر آنچه است که مردم نیاز دارند، نه بهعنوان اینکه فقط شعارهای انتخاباتی مجلس باشد، بلکه براساس عملکرد گذشته شما، مردم بتوانند به آن اعتماد کنند.
شعارهای تاثیرگذار انتخاباتی بایستی منظور خود را بهخوبی مخاطب برساند و دیدگاهی مثبت را از به مخاطب نشان دهد. نمونه شعار انتخابی مجلس شامل:
- آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت
- ایران قوی
- تعامل، تعادل، صداقت، تلاش، جهت کشوری آباد
- برترین انتخاب بهترین اقتصاد.
نتیجه گیری
همانطور که گفتیم بروزترین شعارهای انتخاباتی، شعارهایی هستند که نیازهای مردم کشور و هدفهای سیاسی در آن دنبال شود. پس در هر انتخاباتی اعم از اصناف، ریاست جمهوری، مجلس و … مهم است که برای انتخاب یک شعار هدفمند و موثر، باید ساعتها و روزها وقت گذاشته شود تا باعث موفق شدن کاندیدا شود.