تأسیس یک کسب و کار میتواند یکی از بزرگترین چالشهای زندگی باشد. با این حال، با یافتن رویهای صحیح و راه حلهای مشابه برای کسب و کار خود، میتوانید شانس موفقیت خود را افزایش دهید. در این مقاله، به راهکار هایی برای شکست نخوردن در کسب و کار اشاره خواهیمکرد.
انواع کسب و کارها
انواع کسب و کار را میتوان از چند جهت مورد بحث و بررسی قرار داد. به عنوان مثال بزرگ یا کوچکبودن کسب و کار یا نوع مالکیت آن. اما شما در این بخش با 5 نوع گوناگون کسب و کار آشنا خواهید شد.
کسب و کار خدماتی
کسب و کارهای خدماتی، محصولات خود را به صورت خدمات ارائه میدهند. این خدمات، شامل انواع مهارتها، آموزشها، تبلیغات، استراتژیها، توصیهها و … میتوانند باشند. کسب و کارهای خدماتی، از جمله کسب و کارهای خدماتی میتوان به آرایشگاهها، تعمیرگاهها، مدارس، بانکها و موسسات مالی، شرکتهای حسابداری، و شرکتهای حقوقی اشاره کرد که از انواع روشهای معتبر کسب درآمد به حساب میآیند.
کسب و کار اینترنتی
کسب و کارهای اینترنتی یکی از پرطرفدارترین انواع کسب و کار میباشد. با رشد تکنولوژی و تمایل افراد به استفاده از اینترنت بسیاری از کسب و کارها نیز به سمت آنلاین شدن رفتند. فریلنسری، فروشگاههای اینترنتی، سرویسهای آنلاین از جمله کسب و کارهای اینترنتی هستند.
کسب و کار خانگی
میتوان گفت این توع کسب و کار بخشی از کسب و کارهای اینترنتی محسوب میشود. بعضی افراد تمایل به داشتن کسب و کار خانگی دارند و میخواهد از محصولاتی که درست میکنند، کسب درآمد داشته باشند. فروش ترشی و مربا یا فروش دست سازههای خانگی به صورت آنلاین، بخشی از انواع کسب و کارهای خانگی میباشند.
کسب و کار بازرگانی
در این نوع کسب و کار، صاحبین مشاغل محصولات را به قیمت عمده تهیه کرده و با قیمت خردهفروشی به مشتریانشان عرضه میکنند. این نوع کسب و کار گاهی به عنوان “کسب و کار خرید و فروش” شناخته میشود. مبنای کار این شرکتها و سازمانها، سود دهی از طریق کاهش هزینهها و افزایش درآمد است. علاوه بر این، این نوع کسب و کارها محصولات را بدون هیچ کاستی به مشتریان خود ارائه میدهند. برخی از این کسب و کارها شامل سوپرمارکتها، شرکتهای توزیعی و دیگر خردهفروشیها هستند.
کسب و کار تولیدی
در این نوع کسب و کار، محصولات اولیه برای استفاده در فرآیند تولید محصول جدید، خریداری میشود. به همین دلیل، کسب و کارهای تولیدی به طور متفاوتی نسبت به کسب و کارهای بازرگانی عمل میکنند. آنها محصولات اولیه را تغییر داده و به محصولات جدیدی که برای بازار مناسب هستند، تبدیل میکنند و آنها را به فروش میرسانند. به عنوان مثال، همه برندهایی که محصول خود را به چرخه تولید کالا اضافه میکنند، کسب و کارهای تولیدی نامیده میشوند.
دلایل اصلی شکست در کسب و کار چیست؟
هر کسب و کاری ممکن است به دلایل مختلفی شکست را تجربه کند، اما موارد زیر را میتوان به عنوان رایجترین دلایل دانست:
- کپی کردن از دیگران
- مشورت نگرفتن از دیگران
- محاسبه دقیق
- عدم تمرکز
- تعیین نکردن اهداف
- بروز نکردن اهداف
- نداشتن طرح تجاری
- نداشتن نیروی کار مناسب
بعد از شکست کسب و کار چه اقداماتی انجام دهیم؟
فرآیندهای باز بینی و تحلیل را انجام دهید.
ورودیهای خود را با جزئیات بیشتر بررسی کنید و دنبال علت شکست در کسب و کار خود بگردید.
سرمایه اجتماعی و فنی خود را بررسیکنید.
بررسیکنید که چه نیازهایی برای پیشرفت در کسب و کار خود دارید و آنها را در برنامه خود قرار دهید. با توجه به نیازهای خود، برنامهای را برای بازگشت به تولید بسازید که به شما کمککند تا کسب و کار خود را دوباره راهاندازی کنید.
استفاده از راههای ارتباطی مناسب برای افزایش بازدید و اشتراکگذاری اطلاعات خود، از راههای ارتباطی مناسب استفادهکنید، مانند شبکههای اجتماعی، بلاگنویسی، وبسایت و ایمیل مارکتینگ.

پکیج انفجاری ساپتک
- پکیج انفجاری ساپتک
22 دقیقه مشاوره رایگان مهمان ما باشید!
از این فرصت استفاده کنید، کارشناسان ما آمادگی دارند تا تجربیات خود را در خصوص کسب وکار، طراحی سایت و سئو و موارد مرتبط دیگر در اختیار شما عزیزان قرار دهند.
راهکار هایی برای شکست نخوردن در کسب و کار
رشد کسب و کار یک فرآیند آسان نیست، اما با شناخت و استفاده از 10 راهکار زیر میتوانید در کسبو کار خود شکست نخورید و به موفقیت دست یابید:
- تحقیق مناسب
قبل از شروع هر کسب و کاری، در مورد رقبای خود تحقیق کنید و بازار و نیازمندیهای مشتریان خود را بشناسید. - طرح و برنامهریزی
یک طرح و برنامهریزی جامع برای کسب و کار خود داشته باشید و در طراحی آن با خبرگان و متخصصان آن کسب کار مشورت کنید. - تنظیم بودجه
برای کسب و کار خود یک بودجه راهبردی تنظیم کنید و هر هفته، ماه و سال آن را بروزرسانی کنید. - تعیین هدف
قبل از شروع هر فعالیتی، یک هدف خاص برای آن تعیین کنید و به دنبال آن بروید. - بازاریابی موثر: بازاریابی موثر و درست یکی از اصلیترین عوامل موفقیت در کسب و کار است. برای موفقیت در کسب و کار خود، بازاریابی خود را بهروز کنید و از روشهای مختلف این حوزه استفاده کنید.
- برقراری ارتباط دائم با مشتریان
یکی از مهمترین چالشها در کسب و کار برقراری ارتباط با مشتریان است. این ارتباطات رابطه مستقیم با افزایش فروش شما خواهند داشت - چالش برانگیز اما قابل تحمل
از طرح و برنامهریزی خود اطمینان پیدا کنید و هر چالشی که با آن مواجه شدید را به عنوان یک فرصت برای رشد در نظر بگیرید. - بخشبندی تخصصی
برای بهبود کیفیت خدمات خود، باید به سمت بخشبندی تخصصی بروید و در هر بخش از کسب و کار خود بهترین مجری را بهکار بگیرید. - رقابت کمت
رقابت کمتر در بازار امکان برای ارائه خدمات بسیار بهتر را فراهم میکند. بنابراین، پیشبینی و ارزیابی رقابتهای خود را بهشکلی نمایی کنید که رقابتهای بیشتر در بازار را برطرف کنید. - کار با تیم حرفهای
در کسب و کار خود، با تیم حرفهای کار کنید و با اعتمادبهنفس، خدمات خود را به بهترین شکل ارائه دهید
نتیجه گیری
در این مقاله ابتدا انواع کسب و کارها را به شما معرفی کردیم. سپس دلایل اصلی شکست در کسب و کارها را نام بردیم. در آخر هم اقدامات صحیح بعد از شکست در کسب و کار را معرفی کردیم و راهکارهایی را برای جلوگیری از شکست در کسب و کار، به شما معرفی کردیم. امیدواریم که شما با رعایت نکاتی که در این مقاله گفته شد، هیچ وقت در کسب و کار خود شکست نخورید.
دانلود PDF مقاله |