اگه صاحب کسب و کار سنتی هستید مطمئنا عبارت “کسب و کار آنلاین” به گوشتان خورده همانطور که صاحبان کسب و کار سنتی به دنبال پیشرفت و فروش بیشتر هستند، صاحبان کسب و کار آنلاین نیز دنبال راه و روش هایی برای توسعه کسب و کار خود هستند. حالا سوال اصلی این است که چطور کسب و کار آنلاین خود را توسعه دهیم؟ و یا اگر در حاضر کسب و کار سنتی داریم چگونه میتوان آن را در فضای وب نیز گسترش داد؟
از جمله تفاوتهای کسب و کار آنلاین با کسب و کار سنتی میتوان به رضایت بیشتر مخاطبان، نحوه خرید، روشهای تبلیغ و راهنمایی مشتری برای تجربه خرید اشاره ک. در این مقاله راههای توسعه کسب و کار را معرفی کرده و به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
یکی از ساده ترین و مطمئن ترین روش های توسعه کسب و کار استفاده از مشاوره کسب و کار آنلاین است. شما می توانید از مشاوره کسب و کار رایگان ساپتک استفاده کنید.
توسعه کسب و کار چیست؟
توسعه کسب و کار به معنای ایجاد فرصتهای جدید تجاری و مشارکتی برای یک مجموعه کاری است و مجموعه اقداماتی است که برای رشد یک کسب و کار صورت میگیرد. این اقدامات ممکن است شامل ایده ها، خلاقیت و فعالیت های مختلفی باشد که باعث افزایش سود و درآمد، رشد تجارت، ایجاد مشارکت، تصمیم گیری صحیح درمورد استراتژیهای کسب و کار است. اگر در زمینه انتخاب شغل سردرگم هستید از مشاوره انتخاب شغل ما استفاده کنید.
مراحل توسعه کسب و کار کدامند؟
در ابتدا بایستی ایده کسبوکار خود را بررسی کرده و بدانیم در چه حوزه ای فعالیت می کنیم تا آن را توسعه دهیم سپس با انتخاب استراتژی صحیح و برنامه ریزی درست درجهت دستیابی به هدف پیش میرویم.به طور خلاصه مراحل توسعه کسب و کار شامل موارد زیر میشود:
1- انتخاب ایده مناسب
2- شناخت مخاطب بازار هدف
2- ورود به بازار در حال پیشرفت
3- ارتقاء ایده برای پایداری آن
بعد از طی کردن مراحل اولیه وارد فاز جدیدی از پیاده سازی و توسعه کسبوکار میشویم که هرکدام شامل اصلهای مهمی هستند، این مرحله شامل:
4- تحلیل بازار مرتبط با ایده
5- طراحی کسبوکار خود بر اساس ایده کسب و کار
6- توسعه محصول
در دومین مرحله که یکی از مهمترین مراحل توسعه کسبوکار است، شما بایستی مخاطب خود را شناسایی کرده و محصول خود را به او معرفی کنید. چرا میگوییم این مرحله بسیار سخت است؟ زیرا که شما کسب و کاری نوپا هستید و به طور معمول رزومه خاصی ندارید، پس قانع کردن مشتری برای دنبال کردنتان و خرید از شما کاری دشوار است.
بیزنس پلن چیست؟
بیزنس پلن یا طرح کسب و کار مکتوب سندی است که مشخص می کند چه برنامه ای دارید و چگونه می خواهید آن را عملی کنید و به آینده کسب و کار شما کمک میکند تا استراتژی کسب و کار شما به درستی پیش برود.
برای توسعه کسب و کار بیزنس پلن های متعددی وجود دارد که به کاربردی ترین ها می پردازیم:
انواع طرح توسعه کسب و کار به چه صورت است؟
- طرح کسب و کار لاغر:
در این نوع طرح توسعه کسب و کار زمانی که برای یک سرمایه گذار ارائه میدهید و او اطلاعات کافی را دارد از این طرح استفاده میکنیم، این طرح به نسبت آسان بوده و دلیل آن نیز این است که شما نیاز نیست ارائهای در مورد تاریخچه صنعت و بازار به سرمایه گذار دهید چرا که خود از اطلاعات کافی برخوردار است ولی بایستی او را از استراتژیها و آیندهای که پیشروست اطمینان سازیم. - طرح استاندارد:
در این نوع بیزینس پلن برخلاف طرح کسب و کار لاغر میبایست همه اطلاعات به صورت کامل همانند محصول، بازار، رقبا، استراتژیها، ساختار سازمان، مسائل مالی و … برای سرمایه گذار ارائه شود - طرح صفحهای:
طرحی کسب و کار که به صورت خلاصه اطلاعات را در یک صفحه به صورت خلاصه نوشته میشود
مقاله پیشنهادی: راهکار هایی برای شکست نخوردن در کسب و کار
10 راه موثر برای توسعه کسب و کار چیست؟
تعریف واضح اهداف و روش های توسعه کسبوکار به شما کمک میکند تا انواع فرصتهایی را که بیشتر مرتبط با شرکت شما هستند شناسایی کنید.
در اینجا 10 راه برای توسعه موثر کسب و کار معرفی می کنیم:
1. اهداف کسب و کار خود را بازطراحی کنید.
تعریف واضح اهداف کسبوکار به شما کمک میکند تا انواع فرصتهایی را که بیشتر مرتبط با شرکت شما هستند شناسایی کنید.
با تعیین اهداف واضح و مشخص برای کسبوکار خود، شما قادر خواهید بود تا بهترین راهبردها و تصمیمات را برای رسیدن به اهداف خود اتخاذ کنید. این اهداف میتوانند شامل افزایش درآمد، کاهش هزینهها، افزایش تعداد مشتریان، بهبود کیفیت محصولات و خدمات، و یا هر هدف دیگری باشند که برای شرکت شما مهم است.
2. بازار هدف خود را آگاهانه تحقیق کنید.
داشتن درک عمیق از بازار هدف، از جمله نیازها، ترجیحات و رفتار آنها بسیار مهم است. این به شما کمک میکند تا انواع محصولات یا خدماتی را که به احتمال زیاد موفق هستند شناسایی کنید، و همچنین به شما کمک میکند تا تلاشهای بازاریابی و فروش خود را برای جذابیت بهتر برای مخاطبان هدف خود تنظیم کنید .
3. شرکا و مشتریان بالقوه را شناسایی کنید.
در مورد شرکا و مشتریان بالقوه در بازار هدف خود تحقیق کنید و برای کشف همکاری ها یا مشارکت های بالقوه با آنها تماس بگیرید. در جستجوی فرصتهای جدید باشید و از تماس گرفتن با شرکتها یا سازمانهایی که تحسینشان میکنید نترسید.
4. روابط قوی ایجاد کنید.
روابط قوی با مشتریان، شرکا و سایر ذینفعان صنعت کلید توسعه موفقیت آمیز کسب و کار است. برای ایجاد و پرورش این روابط وقت بگذارید و همیشه مایل باشید هر زمان که می توانید به دیگران کمک کنید. این می تواند شامل ارائه مشاوره یا منابع ارزشمند یا صرفاً شریک یا تامین کننده قابل اعتماد بودن باشد.
5. شبکه سازی قدرتمند، رمز توسعه کسب و کار!
چطور میتوانیم شبکه سازی کنیم؟
شرکت در رویدادها و کنفرانسهای صنعتی، پیوستن به سازمانهای حرفهای، و جستجوی فعال فرصتهایی برای ملاقات و ارتباط با دیگران در صنعت خود، همگی میتوانند به شما در شبکه سازی و شناسایی شرکای بالقوه، مشتریان و منابع مالی کمک کنند.
6. با روندهای پیش روی صنعت خود همگام باشید.
همراهی با آخرین روندها و تحولات در صنعت خود به شما کمک می کند از رقبا جلوتر بمانید و فرصت های جدیدی برای رشد و توسعه کسب و کار شناسایی کنید.
7. خلاقیت بیشتری به خرج دهید.
از اینکه خارج از چارچوب فکر کنید و راه حل های خلاقانه ای برای مشکلات ارائه دهید نترسید. این می تواند شامل توسعه محصولات یا خدمات جدید، کاوش در بازارهای جدید، یا یافتن راه های جدید برای تعامل با مشتریان باشد.
8. بر خدماتدهی به مشتریان بیشتر تمرکز کنید.
ارائه خدمات عالی به مشتریان برای ایجاد روابط قوی با مشتریان و تضمین وفاداری آنها بسیار مهم است. مطمئن شوید که به نیازها و نگرانیهای آنها پاسخ میدهید و همیشه از انتظارات آنها فراتر بروید.
9. روی کارمندان خود سرمایه گذاری کنید.
کارکنان شما با ارزش ترین دارایی شما هستند، بنابراین مهم است که روی آموزش و توسعه آنها سرمایه گذاری کنید. این به آنها کمک میکند با انگیزه و درگیر بمانند، و همچنین به شما کمک میکند تیمی قوی و با استعداد بسازید که میتواند به شما در دستیابی به اهداف تجاریتان و همچنین توسعه کسب و کارتان کمک کند.
10. تسلیم نشوید.
ایجاد یک کسب و کار موفق به زمان و تلاش نیاز دارد، بنابراین مهم است که متمرکز و پایدار بمانید. از موانع دلسرد نشوید، و همیشه مایل باشید رویکرد خود را در صورت نیاز تطبیق دهید و تغییر دهید.
10 اصل توسعه کسب و کار چیست؟
1.فروش و بازاریابی قوی
فروش و بازاریابی دو گام حیاتی در هر کسب و کاری هستند.
فروش وسایی نیازها و خواستههای مشتریان، تعیین بازار هدف، توسعه استراتژیها و تاکتیکها، قیمتگذاری، توزیع و تبلیغات محصول یا خدمت میپردازد درحالیکه فروش به اجرای استراتژیها و تاکتیکهای بازاریابی مخصوصا بازاریابی ایمیلی، به ایجاد ارتباط با مشتریان، ارائه محصول یا خدمت و ایجاد وفاداری مشتریان میپردازد.
مقاله پیشنهادی: بازاریابی بویایی
بازاریابی باکیفیت:
این نوع بازاریابی باعث میشود که در سئو و کلمات کلیدی نقش اساسی داشته باشید و کاربر خود را از حرفه ای بودن کسب و کارتان آگاه سازید.
مدیر توسعه کسب و کار می تواند نقش اساسی از طریق باارزش ساختن محتوا و محصول خود به مردم خدمترسانی کند و همراه آن یکی از وظایف مدیر توسعه کسب و کار آنلاین این است که بتواند بوم مدل کسب و کار خود را طراحی کند.
بازاریابی محتوا:
یکی از فرصت های توسعه کسب و کار یادگیری مهارت بازاریابی توسط مشاور کسب و کار است؛ مشاور کسب و کار با توجه به استراتژی های بازاریابی مراحل توسعه کسب و کار آنلاین را به شما میآموزد، سپس شمارا با چالشهای بازاریابی کسب و کار آشنا می کند.
2.اهداف و برنامه های عملیاتی موثر
اهداف و برنامههای توسعه کسب و کار بسته به نوع کسب و کار متفاوت هستند. اما به طور کلی هدف توسعه کسب و کار ایجاد ارزش بلندمدت برای کسب و کار از طریق افزایش درآمد،گسترش بازار و بهبود کیفیت محصولات و خدمات می باشد.
.یک مشاور توسعه کسب و کار میتواند برنامه بلندمدت برای پیشرفت مستمر به شما ارائه کند.
3.تیم سازی براساس تخصص
تیم سازی در کسب و کار به معنای ایجاد یک تیم حرفه ای است که افراد آن دارای مهارتها و اهداف مشترک، همکاری متقابل هستند.
تیم سازی در کسب و کار مزایای زیادی دارد، مانند ایجاد انگیزه،بهبود کیفیت عملکرد و سرعت بیشتر در مقابله با چالشها.
چطور تیم متخصص و موفق داشته باشیم؟
انتخاب بهترین افراد متخصص بهترین تصمیم برای توسعه کسب و کارهاست و همچنین با رعایت اصول مصاحبه صحیح می توانید یک تیم موفق را رهبری کنید.
4.مدیریت بحران
مدیریت بحران چیست؟
مدیریت بحران یک موضوع مهم و حیاتی است که به اقداماتی اشاره دارد که سازمانها برای مقابله با بحرانهای غیرقابل پیشبینی انجام میدهند. مدیریت بحران میتواند به پیشگیری، تشخیص و بازیابی بپردازد. مدیریت بحران همچنین نیازمند تصمیمگیری و رهبری موثر است.
5.برندینگ پایدار
برندسازی یا برندینگ چیست؟
برندینگ مجموع فرایندی است که شما برای ساخت هویت و یا تصویر مشخص برای کسبوکار و حتی خودتان(برند شخصی)انجام میدهید. برندینگ شما را از رقبای خود متمایز می کند.برندینگ شامل موارد مختلفی مانند نام، لوگو، شعار، رنگ، طراحی و صدای برند است.
در این زمینه تخصصی و حرفه ای حتما از مشاور کسب و کار کمک بگیرید.
6.مزیت رقابتی
چطور از رقبا پیشی بگیریم؟
مزیت رقابتی توانمندی سازمان است که شرکت را قادر می سازد به طور مداوم عملکردی بهتر از رقبا داشته باشد. مزیت رقابتی میتواند نوآوری، کیفیت و ارزش برند سازمان را بالاتر ببرد.
7.ایجاد تاثیر مثبت و مستمر در بازار
ایجاد تاثیر مثبت در بازار یک هدف مهم برای هر کسبوکاری است که میخواهد موفق باشد. برای این کار، شما باید مزیت رقابتی خود را شناسایی کنید و آن را به مشتریان خود ارائه دهید.
8. همکاری با سایر برندها:
همکاری اگر بین دو کسب و کار اتفاق بیافتد، باعث پیشرفت هردو کسب و کار میشود که میتوانند ازطریق مشارکت صحیح این عمل را سریع تر انجام دهند. این همکاری میتواند در شبکههای اجتماعی به صورت پست یا استوری، در تولید به صورت مونتاژ مشترک، در فروش به صورت کمسیون باشد، اما به طورکلی مهم ترین عامل توسعه کسب و کار آنلاین، خدماتدهی و رضایت مشتری است.
9. استفاده از شبکههای اجتماعی:
علاوه بر روشهای گفته شده میتوان برای توسعه کسب و کار خود از توسعه دهندگان وب، ایده کسب و کار اینترنتی گرفت.
یک نمونه از این ایده ها، ایجاد کسب و کار آنلاین در پلتفرم اینستاگرام است، نیمی از کاربران از طریق اینستاگرام میتوانند به بررسی و ارزیابی کسب و کارتان بپردازند.
توسعه کسب و کار در اینستاگرام:
اینستاگرام بستر فوقالعادهای برای شروع و راهاندازی کسبوکار آنلاین است و همچنین بهعنوان یک لندینگپیج (landing page) و کمینه محصول پذیرفتنی (MVP) برای آزمودن ایده جدید بیزینس بسیار مفید است. توجه داشته باشید که موفقیت در اینستاگرام نیاز به صبر و مداومت است تا هم دنبالکنندگان خود را افزایش دهید و هم به معرفی کسبوکار خود بپردازید و به یاد داشته باشید که حتماً در منطقههای خود بیشتر از منطقههای آموزشی استفاده کنید و برای مخاطبان خود وقت بیشتری صرف کنید تا از سوی مخاطبین پسندیده شوید و به رشد و توسعه دست یابید.
10. از اطلاعات مشتریان استفاده کنید:
یکی از مزایا توسعه کسب و کار، استفاده از دادههای کاربران برای اهداف توسعه کسب و کار آنلاین است، شما با تحلیل رضایتمندی مشتریان از طریق نظرسنجی و استفاده از فرصت های پیشرو میتوانید به رشد کسب و کار آنلاین خود کمک کنید.
از طریق اطلاعاتی که مشتری و کاربر به ما داده است میتوان به عنوان نمونه ای از ایده توسعه کسب و کار استفاده کرد، همچنین از این داده ها میتوان سلیقه مشتریمان را درک کرده و محصولات دیگری را از این طریق به آن پیشنهاد کرد تا فروش محصول و توسعه کسب و کارمان سریع تر اتفاق بیافتد.
به عنوان یک مدیر توسعه کسب و کار با شناسایی بازار جدید، ارائه ایدههای خلاق جهت توسعه کسب و کار را در نظر بگیرید
حالا چه ایده هایی برای توسعه کسب و کار وجود دارند؟
در این راستا، میتوانید به دنبال ایدههایی باشید که برای کسب و کار شما مناسب هستند. برخی از ایدههای کسب و کار موفق به شکل زیر است:
1.راهاندازی یک استارتاپ:
شما میتوانید با توسعه یک محصول یا خدمت جدید، یک استارتاپ راهاندازی کنید
برای ایجاد استارتاپ می توانید از کتاب استارتاپ نوپا اثر اریک ریس کمک بگیرید.
2.توسعه محصولات و خدمات جدید:
شما میتوانید با توسعه محصولات و خدمات جدید، به بازار جدیدی وارد شوید
3.توسعه بازاریابی:
شما میتوانید با توسعه بازاریابی، به بازار جدیدی وارد شوید
4.توسعه فرآیندهای کسب و کار:
شما میتوانید با توسعه فرآیندهای کسب و کار، به بهبود کارایی و کیفیت خدمات خود بپردازید
5. تحلیل بازار، رقبا، مشتریان و خدمات:
شما برای تحلیل و توسعه کسب و کار آنلاین خود می توانید از ابزارهای آنالیز بسیاری که موجودند استفاده کنید.
این ایدهها را برای توسعه کسب و کار خود در نظر بگیرید تا به توسعه کسب و کار خود کمک کنید.
چطور کسب و کار خود را آنلاین کنیم و گسترش بدهیم؟
توسعه یک کسب و کار آنلاین می تواند یک فرآیند چالش برانگیز اما با ارزش باشد. در اینجا 10 مرحله گسترش کسب و کار آنلاین برای راهنمایی شما آمده است:
1. جایگاه خود را شناسایی کنید.
نوع محصول یا خدماتی که می خواهید ارائه دهید و مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند را مشخص کنید. این به شما کمک می کند تا یک استراتژی تجاری متمرکز و مؤثر ایجاد کنید.
2. تحقیقات بازار را انجام دهید.
رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید و شکاف های موجود در بازار را که می توانید پر کنید شناسایی کنید. این به شما کمک میکند یک پیشنهاد یکتا و منحصر به فرد ایجاد کنید و خود را از سایر مشاغل متمایز کنید.
3.یک طرح تجاری ایجاد کنید.
یک طرح تجاری جامع تهیه کنید که اهداف، استراتژی ها و تاکتیک های شما را مشخص کند. این به شما کمک میکند تا هنگام ساختن کسبوکارتان متمرکز و در مسیر خود بمانید.
4. یک مدل کسب و کار را انتخاب کنید.
در مورد نوع مدل کسب و کار که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد، تصمیم بگیرید. این می تواند شامل تجارت الکترونیک، خدمات مبتنی بر اشتراک، یا محصولات دیجیتال باشد.
5. وب سایت خود را بازطراحی کنید.
یک وب سایت حرفه ای و کاربرپسند ایجاد کنید که محصولات یا خدمات شما را به زیبایی نمایش دهد. این پلتفرم اصلی برای کسب و کار آنلاین شما خواهد بود.
6. توسعه استراتژی بازاریابی.
یک مشاور کسب و کار مؤثرترین کانالها را برای دستیابی به مخاطبان هدف خود شناسایی می کند و یک برنامه بازاریابی که شامل رسانههای اجتماعی، بازاریابی ایمیلی و سایر تاکتیکها میشود برایتان ایجاد می کند.
7. بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو .
از تکنیک های بهینه سازی موتور جستجو (SEO) برای بهبود دید وب سایت خود و جذب ترافیک بیشتر استفاده کنید.
8. محتوای ارزشمند ایجاد کنید.
محتوای باکیفیت تولید کنید که برای مخاطب هدف شما ارزش ایجاد کند. این میتواند شامل پستهای وبلاگ، ویدیوها یا انواع دیگری از محتوایی باشد که تخصص و دانش شما را نشان میدهد.
بازاریابی محتوا یکی از بهترین راه ها برای جذب مشتری است.
9. با مخاطبان خود ارتباط بگیرید.
با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید و در رسانه های اجتماعی و دیگر پلتفرم ها با آنها درگیر شوید. این به شما کمک میکند دنبالکنندگان وفادار بسازید و حفظ مشتری را افزایش دهید.
10. موفقیت خود را بسنجید.
از ابزارهای تحلیلی برای پیگیری پیشرفت خود و سنجش موفقیت کمپین های بازاریابی خود استفاده کنید. این به شما کمک می کند تا زمینه های بهبود را شناسایی کرده و استراتژی های خود را در درازمدت اصلاح کنید.
استراتژی های توسعه کسب و کار چگونه است؟
استراتژیهای توسعه کسب و کار درواقع راهبردهایی است که یک سازمان برای پیشبرد ارزش، بازار هدف و کاربران خود در نظر میگیرد و میتوان استراتژیهای توسعه را به توسعه بازار، نفوذ در بازار، توسعه محصول و استراتژی ادغام تقسیم بندی کرد.
توسعه بازار یعنی شما بازار جدید را شناسایی میکنید و بازار فعلی خودتان را گسترش میدهید.
نفوذ در بازار هم یعنی شما به دنبال فروش محصولات و خدمات در بازار موجود و افزایش سهم بازار هستید.
توسعه محصول به این معناست که محصولات و خدمات جدید و بهبودیافته را وارد بازارهای موجود می کنید.
استراتژی ادغام نیز به این معناست که با یک شرکت دیگر در صنعت مرتبط خود ادغام میشوید تا منابع و تواناییهای خود را افزایش دهید.
نتیجه گیری
راههای توسعه کسبوکار بسیاری وجود دارند و ما در اینجا به راههای کاربردی توسعه کسبوکار پرداختیم. شما حتی با رعایت یکی از نکات میتوانید به جذب مشتری بیشتر، افزایش فروش و بهبود کسبوکار آنلاین کمک کنید تا مشتری بخواهد تا اطلاعات شخصی خود را وارد کنند یا شما را در شبکههای اجتماعی بیشتر دنبال کنند و موفقیت بیشتری در توسعه کسبوکار انلاین داشته باشید.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد و همچنین میتوانید نظرات خود را برای ما بنویسید.
21 دیدگاه در “راههای توسعه کسب و کار”
من یه کسب و کار آنلاین دارم ولی فروش زیادی ندارم چکار کنم به نظرتون؟؟
سلام دوست عزیز. ببینید این روزها به راحتی میشه سایت اینترنتی داشت اما برای پیشبرد کسب و کار آنلاین شما باید با کمک مشاور و با استفاده از استراتژی مکتوب تجاری کسب و کارتون رو آنلاین کنید.
سلام. من میخوام که کسبو کارم رو توسعه بدم اما نمیدونم چه جوری. حالا چه ایده هایی برای توسعه کسب و کار هست. لطف کنید توضیح بدید.
سلام.1.راهاندازی یک استارتاپ 2.توسعه محصولات و خدمات جدید 3.توسعه بازاریابی 4.توسعه فرآیندهای کسب و کار 5. تحلیل بازار، رقبا، مشتریان و خدمات
سلام و عرض ادب. شما مشاوره کسب و کار حضوری هم دارید؟
سلام و احترام به شما. بله کافیه فرم مشاوره این صفحه رو پرکنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.
سلام. من میخوام شغلم رو توسعه بدم . برای توسعه حرفم چه مراحلی رو باید طی کنم ؟
سلام. در ابتدا بایستی ایده کسبوکار خود را بررسی کرده و بدانیم در چه حوزه ای فعالیت می کنیم تا آن را توسعه دهیم سپس با انتخاب استراتژی صحیح و برنامه ریزی درست درجهت دستیابی به هدف پیش میرویم.به طور خلاصه مراحل توسعه کسب و کار شامل موارد زیر میشود:
1- انتخاب ایده مناسب
2- شناخت مخاطب بازار هدف
2- ورود به بازار در حال پیشرفت
3- ارتقاء ایده برای پایداری آن
سلام. من میخوام کسب و کارم و به روز کنم. چطور کسب و کار خودم رو آنلاین کنم و گسترش بدم؟
سلام
مراحل گسترش کسب و کار آنلاین برای راهنمایی شما در زیر آمده است:
1. جایگاه خود را شناسایی کنید.
2. تحقیقات بازار را انجام دهید.
3.یک طرح تجاری ایجاد کنید.
4. یک مدل کسب و کار را انتخاب کنید.
5. وب سایت خود را بازطراحی کنید
6. توسعه استراتژی بازاریابی.
7. بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو .
و…
سلام . یکی دیگر از راه هایی که من تونستم با کمک این مرکز بهش دست پیدا کنم و در کسب و کارم توسعه ایجاد کنم محتوای ارزشمند باتوجه به مخاطبینه. اینکه سلیقه مخاطبین خودتون رو بدونید خیلی میتونه بهتون کمک کنه.