جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

راهنمای بازگشت به زندگی پس از سوگ عزیزان

فهرست مطالب

مرگ عزیزان | چطور مرگ عزیزان خود را تحمل کنیم؟

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟ یا چطور با غم از دست دادن عزیزی زندگی کنیم؟ اینها سوالاتی است که بعد از مرگ عزیزان به ذهن مان خطور می‌کند. زمانی که عزیزی را از دست می‌دهیم احساس می‌کنیم دیگر نمی‌توانیم به زندگی روزمره خود ادامه دهیم و حتی انجام کارهای عادی برایمان سخت و غیرقابل تحمل می‌شود.

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم

اما راه حل کنار آمدن با مرگ عزیز از دست رفته و عبور از این مرحله چیست؟ اگر شما هم می‌خواهید بدانید چطور می‌توان با این فقدان راحت‌تر کنار آمد، تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.

سوگ چیست؟

همه‌ی ما در برهه‌هایی از زندگی دچار غم و ناراحتی و اندوه می‌شویم. اما زمانی که دچار یک فقدان و از دست دادن سختی می‌شویم که برایمان سنگین و دردناک است و همراه با استرس و اضطراب و بی‌خوابی است، به آن سوگ می‌گوییم. از دست دادن‌ها مانند مرگ عزیز، طلاق گرفتن، از دست دادن عضوی از بدن و… می‌تواند تا مدت‌ها ما را دچار سوگ کند.

مشاوره سوگ

در زمان سوگ میزان استرس و ناراحتی بالاست و حتی منجر به بی‌خوابی هم می‌شویم. اما مدت زمان ماندن در سوگ برای افراد مختلف متفاوت است. جالب است بدانید که هرچه زودتر احساسات واقعی‌مان در زمان سوگ را ببینم و پذیرش بیشتری داشته باشیم از این مرحله زودتر عبور خواهیم کرد.

چطور با شوک بعد از مرگ عزیزان کنار بیاییم؟

همه‌ی ما بعد از فوت عزیز از دست رفته دچار شوک می‌شویم. اما گاهی ممکن است این شوک بسته به شرایطی که عزیزمان از دنیا می‌رود شدیدتر باشد. مثلا در مواقعی که مرگ غیرمنتظره مثل تصادف، پرت شدن، برق‌گرفتگی و… رخ می‌دهد شوک بعد از مرگ عزیزان دو چندان می‌شود. در این مواقع حتما حتما از دوستان و نزدیکانتان برای التیام درد و غم کمک بگیرید و یا اگر نیاز به مشاوره دارید حتما اینکار را انجام دهید.

22 دقیقه رایگان مهمان ما باشید!

برای مشاوره رایگان خانواده فرم زیر را تکمیل نمایید تا از خدمات مشاوره رایگان مرکز مشاوره صدای آرامش ساپتک بهره‌مند شوید.

18 نشانه و علائم افسردگی بعد از مرگ عزیزان

شوک بعد از مرگ عزیزان کاملا طبیعی است. شما هم به عنوان کسی که عزیزش را از دست داده است ممکن است با افسردگی دست و پنجه نرم کنید. ما در این مقاله می‌خواهیم جواب این سوال را بدهیم که چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟ اما قبل از هرچیز باید علائم افسردگی پس از مرگ عزیزان را بشناسید که شامل موارد زیر است:

  • بی‌قراری
  • بی خوابی
  • کاهش وزن
  • احساس تنهایی
  • درد روانی شدید
  • نپذیرفتن مرگ او
  • بی‌حسی و کرختی
  • کاهش میل جنسی
  • بی‌اعتمادی به دیگران
  • احساس پوچی و ملال
  • اختلال در توجه و حافظه
  • از دست دادن میل به زندگی
  • خشم و نفرت ناشی از فقدان
  • مقصر دانستن خودش در مرگ عزیزان خود
  • نشخوار فکری شدید نسبت به فرد متوفی
  • تمایل به مرگ برای پیوستن به عزیز از دست رفته
  • سردرگمی در مورد هویت شخصی و بی‌علاقگی به آینده
  • دوری از عواملی که او را به یاد عزیز از‌دست‌رفته می‌اندازد.
چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم

با خواندن علائم بالا، شما هم ممکن است چند تا از علائم بعد از مرگ عزیزان را داشته باشید. داشتن این علائم کاملا طبیعی و قابل پیش‌بینی است و جای نگرانی نیست. تحمل نبودنِ کسی که شما سالیان سال با آن خاطره داشته‌اید، سخت است. شما هم ممکن است با مرور خاطرات مرگ عزیزان غمگین و گریان شوید. اما بدانید که این مراحل را با کمک گرفتن به موقع از دوستان، آشنایان، مشاوره و مهم تر از همه کمک گرفتن از خود، به خوبی خواهید گذراند.

مراحل سوگ چیست؟

در سال 1969 دکتر کوبلر راس کتابی تحت عنوان ” مرگ و مردن” نوشت که در آن به پنج مرحله سوگواری اشاره می‌کند.

پنج مرحله سوگواری دکتر کوبلر

در ادامه این مراحل سوگ را بیشتر افراد در طی مرگ عزیز تجربه می‌کنند، که به شرح زیر است:

1.شوک: در این مرحله، فرد احساس شوک و تکانه می‌کند. او ممکن است احساس ناتوانی، ابهام و عدم قبول واقعیت داشته باشد و نتواند مرگ عزیزان خود را قبول کند.

2.انکار: در این مرحله، فرد تلاش می‌کند تا واقعیت را نپذیرد و به جای آن به یک نسخه از واقعیت پناه می‌برد.

3.خشم: در این مرحله، فرد به دلیل احساس ناراحتی شدید و تلخی، خشم و عصبانیت را تجربه می‌کند. او ممکن است از اطرافیان، خداوند یا حتی فردی که از دست رفته، عصبانی شود.

4.دل‌شکستگی: در این مرحله، فرد شروع به عزاداری برای مرگ عزیزان خود می‌کند و شکستگی و درد قلبی را تجربه می‌کند.

5.پذیرش: در این مرحله، فرد شروع به قبول واقعیت می‌کند و ممکن است به دنبال راه‌حل‌هایی برای ادامه زندگی باشد.

اگر شما هم در چنین شرایطی هستید و نیاز دارید تا از این مراحل سخت عبور کنید می‌توانید با یک مشاور در ارتباط باشید. ما در کنار شما هستیم تا راحت‌تر از این مرحله عبور کنید.

سوگ پس از مرگ

آیا مراحل سوگ برای همه یکسان است؟

خیر. هر فردی به همان مراحل سوگ پیش نمی‌رود و تجربه مرگ عزیزان برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، ممکن است یک فرد برای رسیدن به مرحله قبول و تطبیق با واقعیت بیشترین زمان را صرف کند، در حالی که فرد دیگری ممکن است به سرعت به این مرحله برسد. در ادامه مراحل اینکه چگونه با سوگ کنار بیاییم را به طور کامل برای شما شرح می دهیم.

آیا سوگ در کودکان هم وجود دارد؟

بله! غم از دست دادن عزیز، قطعا تأثیرات منفی بر اطرافیان او مثل همسر، پدر، مادر، خواهر و برادر اختلال سوگ در کودکان هم تأثیر می‌گذارد. کنار آمدن با مرگ عزیزان گاهی اوقات برای کودکان هم سخت است. به خصوص اینکه کودک در سنین پایین باشد و به خوبی نتواند احساسات غم و اندوه خود را بروز دهد. سوگ عزیزان در کودکی یک تجربه تلخ برای آنهاست و درک این مسئله برای آن‌ها دشوار است. واکنش کودکان به غم فقدان می‌تواند با توجه به سن، رفتار و شخصیت، نوع رابطه با فرد از دست رفته متفاوت باشد. مشاوره کودک در چنین شرایطی می‌تواند مشکل را تا حدود زیادی برطرف کرده و کودک را به مرور با شرایط جدید وفق دهد.

نحوه درمان سوگ در کودکان

همانطور که اشاره کردیم، مشاوره سوگ یکی از راه‌های مؤثر در درمان و کنار آمدن با غم از دست دادن عزیز است. اما راهکارهای دیگری هم برای حل این مسئله وجود دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد:

درمان سوگ در کودکان
  • بگذارید احساسات خود را بیان کنند و به نوعی با شما درد و دل کنند.
  • حقایق را به او بگویید و از طفره رفتن و گفتن جملات پوچ و بی معنا خودداری کنید.
  • کودک را با چیزهایی که علاقه دارد بیشتر سرگرم کنید تا کمتر به غم از دست دادن عزیزان فکر کند.
  • دایره اطرافیان و دوستان همسن و سال او را بیشتر کنید و کودک را در محیط‌های شاد مثل اتاق بازی کودک، شهربازی و… ببرید.

نحوه تسکین مرگ عزیزان و کنار آمدن با مرگ عزیزان

خبر فوت نزدیکان بسیار ناراحت کننده است و بسیاری از افراد بعد از شنیدن آن دچار شوک می‌شوند و زمان های طولانی دچار غم و اندوه می‌شوند و نیاز به صبر، همدردی و دلگرمی از سوی دوستان و اقوام هستند. راهنمایی از مشاور و روانشناس برای این افراد می‌تواند کمک کننده باشد. برای حفظ روحیه راهکارهایی وجود دارند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

اظهار همدردی و عرض تسلیت می‌تواند برای بسیاری تسکین‌بخش باشد و پس از سوگ ابراز هیجانی نیز می‌تواند به تسکین و آرامش بیانجامد و همچنین تخلیه از طریق گفتگو با مشاور و روانشناس راهی دیگر برای تخلیه احساسی است که منجر به آرامش روان خواهد بود. از دیگر راه های تسکین می‌توان به مرور خاطرات تصویری مانند آلبوم تصاویر یا ویدیوهای گوشی های هوشمند اشاره کرد.

شایع‌ترین اتفاقی که بعد از مرگ عزیزان ممکن است رخ دهد افسردگی بعد از سوگ است. تجربه مرگ عزیزان می تواند منجر به اندوه و افسردگی بلندمدت شود پس وجود روانشناس مجرب یاری گر شماست تا بتوانید به نحو احسن با سوگ عزیزانتان کنار بیایید. حمایت اجتماعی یکی از راهکارهای ساده برای عبور از این مصیبت دردآور است.

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیایم؟

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟ مرگ عزیزان برای هر فردی تجربه سخت و دردناکی است اما نباید در گذشته ماند. زیرا به هر حال زندگی ادامه دارد. اشاره کردن به این موضوع و صحت آن کمی بحث برانگیز است اما اگر شما به ناراحتی مداوم و درماندگی ادامه دهید، ممکن است روح شخص متوفی پس از مرگ، در عذاب باشد!

مشاوره سوگ

برای گذر از غم عزیزانمان با روش های زیر می توان از این اتفاق به بهترین نحو عبور کرد و از نتایج ناراحت کننده آن مانند افسردگی بعد از مرگ نزدیکان تا حدودی جلوگیری کرد.

بنابراین برای بازگشت به زندگی پس از این تجربه دردناک و پاسخ به سؤال ” چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟ ” یا “چگونه با غم از دست دادن عزیزان کنار بیاییم؟” باید به چند مورد توجه کرد:

پذیرش احساسات

در ابتدا باید به خود اجازه بدهید تا احساساتی از قبیل درد، غم و افسردگی را تجربه کنید و به این احساسات  اجازه بروز داده شدن بدهید. بسیاری از روانشناسان دراین مرحله توصیه به گریه کردن می‌کنند. با این که بسیاری از افراد ممکن است از گریه کردن اجتناب کنند اما این روش بسیار خوبی برای تخلیه احساسات است.

پس به خاطر داشته باشید که سوگواری را به خوبی انجام دهید. اگر سوگواری را به تاخیر بیندازید و مانع بروز احساساتتان شوید دیرتر به پذیرش می‌رسید و غم از دست دادن عزیز برای شما طولانی‌تر می‌شود.

پشتیبانی خانواده و دوستان

ارتباط با خانواده و دوستان و گفتگو با آن‌ها می‌تواند به شما در فرآیند بهبود کمک کند. یک عامل بسیار کلیدی در عبور از مرگ عزیزان، حمایت اطرافیان است. در این برهه زمانی افراد آسیب دیده به توجه و مراقبت روحی روانی بیشتری احتیاج دارند. از این رو لازم است تا دیگر اعضای خانواده بیش از پیش مراقب حال فرد آسیب دیده باشند.

مراجعه به متخصص روانشناس

مراجعه به یک متخصص روانشناس می‌تواند به شما کمک کند تا با احساساتی که در حال تجربه آن‌ها هستید، مقابله کنید و راه‌حل‌هایی برای بهبود حال شما پیدا کند. مراجعه به یک متخصص روانشناس می‌تواند باعث شود که روند بهبود خود را تسریع ببخشید و با کمک یک فرد حرفه ای و با تجربه این مسیر را با آرامش بیشتری طی کنید. برای این منظور  استفاده از مشاوره خانواده می‌تواند راهکار مناسبی در جهت تسریع روند بهبودی باشد.

22 دقیقه رایگان مهمان ما باشید!

برای مشاوره رایگان خانواده فرم زیر را تکمیل نمایید تا از خدمات مشاوره رایگان مرکز مشاوره صدای آرامش ساپتک بهره‌مند شوید.

ایجاد روتین‌های جدید

ایجاد و توسعه روتین‌های جدید می‌تواند کمک کند تا شما به سرعت به زندگی عادی خود بازگردید. شرکت در کلاس های آموزشی، انجام فعالیت های مدیتیشن و یوگا، حضور بیشتر در طبیعت، انجام کارهایی که به آن علاقه دارید و….می‌تواند باعث شود که از فضای غم فاصله بگیرید و مراحل بهبود را سریع تر طی کنید  و بتوانید راحت تر با مرگ عزیزان خود کنار بیایید.

تمرین مهارت‌های مقابله

تمرین مهارت‌های مقابله با استرس و احساسات منفی می‌تواند برای شما مفید باشد و به شما کمک کند بهتر با این حوادث سخت مقابله کنید و مرگ عزیزان خود را راحت‌تر بپذیرید.

به خودتان اجازه غمگین بودن بدهید!

سعی نکنید خود را قوی نشان دهید؛ شما اجازه دارید سوگواری کنید و در این بازه زمانی انتظار قوی بودن از شما نمی‌رود. پس اجازه دهید که هرطور آرام می‌شوید عزاداری کنید. این مسئله مهمی است که هم فرد سوگوار و هم اطرافیان او باید درک کنند و اجازه دهند فرد سوگوار بتواند آزادانه غمگین باشد. این سوگواری می‌تواند به صورت گریه کردن،سکوت، قدم زدن، مرور خاطرات گذشته و هرکاری که به التیام حال فرد سوگوار کمک کند، باشد.

داشتن روابط اجتماعی

اگرچه هنگامی که مصیبتی به فردی وارد می‌شود این شخص ناخودآگاه تمایل به دوری کردن از افراد دیگر دارد اما پس از گذشت مدتی یکی از مهم ترین راهکارهایی که می‌تواند به این شخص آسیب دیده کمک کند معاشرت و ارتباطات اجتماعی است. بنابراین باید در نظر داشته باشید که دوری گزیدن از سایر افراد و حتی اعضای خانواده تا یک جایی می‌تواند به آرامش روان شما کمک کند اما پس از آن باعث آسیب دیدن و افزایش احتمال افسردگی می‌شود. همچنین در مقاله درمان اضطراب اجتماعی، به راه‌های بهبود روابط اجتماعی خود به طور کامل و مفصل صحبت کرده‌ایم.

راکار های برای عبور سوگ

باورهای نادرست و واقعیت‌هایی در مورد سوگ

متأسفانه باورهای نادرستی در مورد سوگواری بعد از مرگ عزیزان، از زمان قدیم شکل گرفته است. به عنوان مثال سوگواری باید حداقل یک سال طول بکشد، ادامه دادن به زندگی به معنای فراموش کردن عزیز از دست رفته است، اگر گریه نکنید به معنی ناراحت نبودن فرد برای عزیز از دست رفته است و … . اما واقعیت این است که برای مثال گریه کردن یک واکنش طبیعی است؛ افرادی که گریه نمی‌کنند درد از دست دادن را به همان شدت ولی به نوع دیگر احساس می‌کنند. مطلب بعدی این است که هیچ چارچوب خاصی برای سوگ وجود ندارد و برای هر فرد متفاوت است.

مشاوره سوگ درمانی چیست؟

اما چرا به مشاوره سوگ درمانی احتیاج داریم و مشاوره سوگ درمانی چیست؟ در مشاوره سوگ درمانی، به تمامی حرف‌های شما و احساسات شما پس از این حادثه ناگوار شنیده می‌شود، رفتارها و واکنش‌های شما به این حادثه تلخ نیز بررسی می‌شود و در صورت تشخیص مشاور، در صورتی که شرایط روحی روانی شما وخیم باشد، حتما تحت نظر روانپزشک باید در طی مدتی، دارو مصرف کنید. البته تجویز دارو و یا عدم تجویز دارو کاملا به شرایط شما بستگی خواهد داشت و گاهی اوقات با روان درمانی مشکلات عده‌ای از مراجعه کنندگان حل خواهد شد.

ابتدا باید این را بدانید که مشاوره سوگ بهتر است تا چندین هفته پس از مرگ عزیزان انجام شود. زیرا معمولا هنگامی که کسی را از دست می‌دهیم، روز ها و شاید هفته ها با این مسئله درگیر باشیم و با خود کلنجار برویم. اما به طور قطعی توصیه می‌شود که پس از گذشت چندین هفته حتما از جلسات مشاوره و سوگ درمانی استفاده کنید.

علائم افسردگی بعد از مرگ عزیزان چیست؟

افسردگی پس از سوگ عزیز یکی از احساسات رایجی است که افراد پس از از دست دادن عزیزشان تجربه می‌کنند. تجربه این احساس به این دلیل است که افراد نمی‌توانند با مرگ عزیز خود کنار بیایند و به اصطلاح هضم این درد برای آن‌ها دشوار است. بعضی افراد راحت‌تر می‌توانند با از دست دادن عزیز خود کنار بیایند. اما برخی افراد تا هفته‌ها و ماه‌ها در خانه می‌مانند و تا مدت بسیار زیادی مشکی می‌پوشند. به همین دلیل است که افراد دچار افسردگی پس از مرگ عزیزان می‌شوند و بهتر است در صورت طولانی شدن از مشاوره افسردگی کمک بگیرند.

علائم افسردگی بعد از مرگ عزیزان

چه راه های درمانی برای افسردگی پس از مرگ عزیزان وجود دارند؟

در مطالب بالا افسردگی پس از مرگ عزیز را شرح دادیم. اما درمان این افسردگی یک عمل خودخواهانه به شمار نمی‌رود. بلکه درمان این افسردگی، یک فرآیند برای بهبود حال روحی و روانی شما می‌باشد. در ادامه چند راهکار را برای درمان افسردگی بعد از دست دادن مرگ عزیزان به شما ارائه می‌‍‌کنیم.

  • ورزش کردن

ورزش کردن مثل، پیاده روی روزانه، دوچرخه سواری، شرکت در یک کلاس ورزشی (با مشورت پزشک) می‌تواند به بالا بردن روحیه شما کمک بسیاری کند

  • خواب کافی

سعی کنید هر شب حداقل 8-7 ساعت خواب کافی داشته باشید. داشتن خواب کافی به آرام بودن ذهن شما کمک می‌کند.

  • امتحان کردن یک مهارت جدید

حداقل یک مهارت جدید مثل عضویت در باشگاه کتابخوانی، شرکت در کلاس آشپزی و یا دیگر فعالیت‌های مشابه را امتحان کنید.

  • تماس با دوستان یا آشنایان

تماس با دوستان یا آشنایانی که می‌توانند در هنگام از دست دادن عزیز پشتیبان شما باشند بسیار کمک کننده خواهد بود.

نقش مشاور و روانشناسی مرگ عزیزان در التیام حال فرد آسیب دیده​ چیست؟

بهترین گزینه برای افرادی که پس از مدت تقریبا طولانی نتوانسته‌اند با مرگ عزیزان خود کنار بیایند، مشورت با یک روانشناس و روانشناسی مرگ عزیزان است که بتواند در این زمینه با تجربه کافی دست به دست فرد آسیب دیده بدهد و او را از این طوفان زندگی‌اش به سلامت عبور دهد. مهم نیست چقدر زمان از مرگ عزیزان شما گذشته است؛ بیشتر افراد در ابتدای از دست دادن عزیزان خود، به حدی آسیب می‌بینند و شکننده می‌شوند که احتمال انجام هرکاری از آنها بر می‌آید و اینجا دقیقا زمانی است که باید تحت نظر یک مشاور باشند. در واقع مشاور همانند یک دوست صمیمی کمک می‌کند تا این مرحله بحرانی سخت را پشت سر بگذرانید.

روانشناسی غم از دست دادن عزیزان

برای دسترسی به مشاورین مجرب مجموعه صدای آرامش، در هرکجا که هستید همین حالا اقدام کنید. با کلیک بر روی دکمه زیر یک قدم به حال خوب خود نزدیکتر شوید.

مجموعه صدای آرامش چگونه به شما کمک خواهد کرد؟

مجموعه صدای آرامش با در اختیار داشتن تیم مشاوره تخصصی این امکان را برای شما فراهم کرده است تا بتوانید در هرکجا که هستید با مشاورین متخصص مجموعه ما ارتباط داشته باشید و در زمینه‌های مختلف از جمله”عبور از سوگ” بتوانید بهترین مشاوره را دریافت نمایید. قطعا شما با استفاده از راهنمایی‌های یک مشاور به سرعت می‌توانید از این بحران خارج شوید و دوباره سکان زندگی خود را به دست بگیرید. برای استفاده از این فرصت بی نظیر کافیست تا فرم مشاوره رایگان زیر را تکمیل نمایید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان ممکن باشما ارتباط برقرار کنند.

22 دقیقه رایگان مهمان ما باشید!

برای مشاوره رایگان خانواده فرم زیر را تکمیل نمایید تا از خدمات مشاوره رایگان مرکز مشاوره صدای آرامش ساپتک بهره‌مند شوید.

نتیجه گیری

امیدواریم تا به اینجای مقاله برای شما سودمند بوده باشد. هدف از ایجاد این مقاله این بود که به سؤال مهم ” چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟ ” پاسخ داده شود و تا حدودی غم سوگ شما را کاهش دهد. امیدواریم افرادی که به تازگی در سوگ عزیزان خود نشسته اند، بتوانند سریع‌تر با این موضوع کنار آمده و به زندگی خود ادامه دهند. اگرچه هیچ‌گاه نمی‌توانیم مرگ عزیزان خود را فراموش کنیم اما باید بدانیم که تا شقایق هست زندگی باید کرد!

فهرست مطالب

21 دیدگاه در “راهنمای بازگشت به زندگی پس از سوگ عزیزان

  1. حلیمه رضوی گفت:

    امروز ۷۰ روزه که پدرم رو‌متاسفانه از دست دادم و حال خیلی بدی دارم و از دیدن اینکه روزا داره میگذره و زندگی جریان داره خیلی دارم زجر میکشم. دوس ندارم به زندگی عادی برگردم و بدتر از اون اینه که وقتی میبینم خونوادم دارن به زندگیشون برمیگردن و میخندن مثل سابق و شوهی میکنن با عمدیگه، عذاب میکشم و ناراحت میشم به شدت. همش با خودم میگم چطوری میتونن انقد زود دوباره بخندن؟ شوخی کنن؟ چطوری میتونن ؟ همش با خودم میگم حتما بابا براشون بی ارزش بوده و این فکرا واقعا داره عذابم میده

    1. حانیه پایداری گفت:

      سلام وقت بخیر. تسلیت میگم به شما. انشالله که روح پدر بزرگوار در آرامش باشن. یادتون باشه همیشه که روح اون عزیز هم راضی به ناراحتی شما نیست. اینکه افراد به زندگی عادیشون برگشتن اصلا جایی عذاب وجدان نداره. به عکس اینکه شما خودتون رو محکوم به غم کردید به نظرتون درسته؟ مطمئن باشید که پدرتون هم از اینکار شما ناراحت و غمگین هستند. شما باید روی خودتون و آینده تمرکز کنید و برای بهتر شدن حال خودتون از یک روانشناس کمک بگیرید.

  2. عسل رحیمی گفت:

    من از كسي كه عاشقش بودم ناخواسته جدا شدم اما با اين قضيه كنار نيومدم چيكار كنم؟ واقعا حالم بده. احساس میکنم دیگه هیچی تو این دنیا ارزش نداره . همه چی یه دروغ محضه

    1. حانیه پایداری گفت:

      سلام. وقت بخیر. درکتون میکنم شرایط سخت و ناراحت کننده‌ایه . باهاش رویا ساختی و کلی خاطره داشتید و کاملا طبیعیه جای نگرانی نیست اما بنظرتون چون یک نفر به حرفش عمل نکرده همه دروغگوان؟ مثلا اگر شما یکبار دروغ بگید پس همه آدما دروغگو هستن؟ اینکه یک مدت ناراحت و غمگین باشی طبیعیه و بهت حق میدم. اما اینو یادت باشه کسی که رفته قبلا هم به این مسئله فکر کرده و آمادگی داشته. اینکه اون رفته صرفا نشون دهنده ناکافی بودن شما نیست. بهت توصیه میکنم اگر بعد یک مدت حالت بهتر نشد، حتما از یک مشاور کمک بگیری.

  3. الهه گفت:

    سلام. منم توی ۱۸ هفتگی از دست دادم به بشدت از نظر روحی اشفتم . هر زن بارداری رو میبینم بغضم میگیره . یاد بچه خود میوفتم و حالم بد میشه فوری. به حدی که یکبار کارم به بیمارستان کشید. کارم شدیده یه گوشه نشستن و غصه خوردن. که چرا این بلا باید سر بچه من میومد. خیلی حالم بده. نیاز به مشورت دارم. این حال بدمم باعث شده همسرم ازم فاصله بگیره . نمیدونم چیکار کنم. به شدت حس تنهایی دارم. راهکار بدید لطفا . اوضاع روحی و زندگیم هر دو با هم بهم ریخته

    1. حانیه پایداری گفت:

      سلام. وقت بخیر. باتوجه به اینکه تازگیا این اتفاق افتاده کاملا طبیعی و نرمال هست واکنشتون. اما اگر بعد 1 ماه باز هم این روند ادامه داشت باید به روانشناس مراجعه کنید.

  4. جمالی گفت:

    سلام. به طور طبیعی و نرمال سوگواری چقدر زمان میخواد. و برای پیشگیری از سوگ بیش از حد باید چیکار کرد

    1. حانیه پایداری گفت:

      سلام. وقت بخیر. سوگواری به طور طبیعی بین 40 روز تا دوماه طبیعی هست. اما از اون بیشتر نیاز به مشاوره و روان درمانی رو ایجاب میکنه.

  5. حانیه پایداری گفت:

    وقتتون بخیر. اینکه تا یه مدت نتونید مرگ عزیزی رو قبول کنید کاملا طبیعی و نرماله. مغز خودش اینکار رو برای آرامش بیشتر میکنه. اما از یک مدت به بعد اگر حال عمومی شما بهتر نشد، حتما باید به یک تراپیست مراجعه کرد. چرا که ممکنه تاثیرات منفی زیادی بعدها روی رفتار و روان شما بگذارد.

  6. عارفه بادامه گفت:

    سلام ، خواهری که ۶ سال ازم بزرگ‌تر بود و تمااااااااام اطرافیان از عمق رابطه ی ما خبر داشتن رو بعد از یکسال و نیم بیماریش ، از دست دادم ، من توی این یک سال و نیم ، هر سه روز ۲ ساعت میخوابیدم و با چنگ و دندون نگهش داشتم ، دی ماه ۱۴۰۳ ، میشه ۳ سال ، خواهرم روز تولد مادرم فوت کرد ، تا الان نه گریه میگردم و نه اسمش رو میاوردم ، ۴ ماهه که تازه اسمش رو میارم و اجازه دادم دیگران درموردش جلو من صحبت کنن ، و یک ماه هست که هر شب هرشب گریه میکنم ، روان درمانگر رفتم ۲۰ جلسه ، مشاوره رفتم ، روانپزشک رفتم ، یک بچه ۶ ساله دارم ، من سعی کردم توی این مدت خانواده ام رو التیام بدم و وانمود کنم چیزی نشده ، حتی یکبار هم نرفتم بهشت رضا ، تا یک ماه پیش ، حتی سالگرد هم نگرفتیم چون خانوادگی شوک بودیم ، مراسم رو خانواده شوهرش گرفتن و همه رفتن بجز خانواده من ، چون دقیقا همون حوالی بود که من سر سالگرد خواهرم ، مشکل قلبی پیدا کردم و بستری شدم و متوجه شدن نارسایی قلبی دارم و قرص مصرف میکنم .

    بهرحال الان تازه یکماه هست که هر شب گریه میکنم و هر روز صبح با شوک جدید بیدار میشم که یعنی چی شده ؟ هر شب کابوس و کابوس و کابوس

    کمک لازم دارم ، میخوام از این غم بیام بیرون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم تماس مشاور خانواده

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

در اسرع وقت کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت

نحوه ارتباط*

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

در اسرع وقت کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت

نحوه ارتباط*